spot_imgspot_img

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» – Μία ακόμη παράσταση στις 22/12/23

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» του Παρασκευά Καρασούλου.
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
ΏΡΑ: 19:30 | ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ “ΑΣΤΕΡΙΑ

Τιμές εισιτηρίων : παιδικό 6,00€
Γενική είσοδος ενηλίκων : 8,00€
Τηλέφωνο κρατήσεων : 23210 54755 – 2321054585 (ώρες ταμείου)
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

«Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν» είναι μια διασκεδαστική αλλά και με σημαντικούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς προβληματισμούς παράσταση που δίνει στα παιδιά που θα την παρακολουθήσουν την δυνατότητα να γελάσουν, να συγκινηθούν και να σκεφτούν.
Το έργο είναι πρωτότυπο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.
Το έχει γράψει ο Παρασκευάς Καρασούλος, μέλος της ΜΙΚΡΗΣ ΑΡΚΤΟΥ, επιφανής ποιητής, στιχουργός του τραγουδιού με πάρα πολλά πασίγνωστα και αγαπημένα από το ελληνικό ακροατήριο τραγούδια, δοκιμιογράφος και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων τόσο του παιδικού όσο και του «ενήλικου» ακροατηρίου.

Σημείωμα για την παράσταση
Και ποιος δεν έχει ακούσει την ιστορία του Δράκου του Καλεντρίν…
Την συγκινητική ιστορία του φυλακισμένου δράκου, που για χρόνια λειτουργούσε παρά τη θέλησή του, ως η τουριστική ατραξιόν της περιοχής μας…
Ο κύριος Ακριβός Μπιζ, ιδιοκτήτης και δεσμώτης του, τον χρησιμοποιούσε βάναυσα -αφού τον κρατούσε υπνωτισμένο και αλυσοδεμένο στην φυλακή του, για να ικανοποιεί την περιέργεια και την ανοησία των τουριστών που επισκέπτονταν το Καλεντρίν και να τους διασκεδάζει, επιδεικνύοντάς το «κοιμισμένο τέρας» ως την ύψιστη αρχαία υποταγμένη δύναμη που μπορούσε να πλησιάσει έστω και για λίγο ο καθένας … Με το αζημίωτο φυσικά. Δηλαδή με πανάκριβο εισιτήριο και του κόσμου τους Χορηγούς, που του γέμιζαν τις τσέπες και τους προσωπικούς τραπεζικούς του λογαριασμούς. Όχι μόνο φυσικά τους δικούς του λογαριασμούς. Γιατί από την εκμετάλλευση του μυθικού ζώου επωφελούνταν όλο το χωριό, που πουλούσε ως ενθύμια στους τουρίστες και στους Χορηγούς ότι μπορούσε να σκαρφιστεί το μυαλό του ανθρώπου. Από μαγικά δρακοφτερά μέχρι ιαματικά δρακοκόκκαλα.
Φέτος που το χωριό γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, ο κύριος Ακριβός Μπιζ έχει ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με σύνθημα: «Στην γιορτή για τα 100 χρόνια του Καλεντρίν, μέχρι κι ο κοιμισμένος Δράκος του, θα ξυπνήσει… Ετοιμαστείτε για το πιο φανταστικό κι ανεπανάληπτο θέαμα!»
Μόνο που την παραμονή της γιορτής κι ενώ οι τουρίστες έχουν κατακλύσει το βουνό και την πόρτα της σπηλιάς του Δράκου για να παρακολουθήσουν το θέαμα της αφύπνισης του τέρατος … ο Δράκος εξαφανίζεται.
Τις υποψίες για την εξαφάνιση, ο κύριος Ακριβός Μπιζ αποδίδει στην νεαρή δημοσιογράφο Ελπίδα και την παρέα της (τον φωτογράφο Πύρρο και τον προγραμματιστή και αγαπημένο της Ζαννή) τους οποίους και θεωρεί υπεύθυνους για την απαγωγή και ελευθέρωση του Δράκου. Ανήκουν άλλωστε και οι τρεις στους ελάχιστους αντιρρησίες που επιμένουν χρόνια τώρα να απαιτούν την απελευθέρωση του Δράκου και να καταγγέλλουν τις δρακομπίζνες. Είναι μέλη του ομίλου «Φίλοι του Δράκου» που όμως είναι στην παρανομία στο χωριό.
Θα τα καταφέρουν οι νεαροί φίλοι του Δράκου να τον κρατήσουν ελεύθερο; Ή θα επιτύχει ο κύριος Μπιζ να επιβάλλει τους εκβιασμούς του και να επιστρέψει ο Δράκος στη φυλακή του; Θα μάθει το χωριό και οι κάτοικοί του να σέβονται τους μύθους, τις αξίες, θα αποδεχθεί η μικρή μας κοινωνία πως δεν μπορεί όλα να γίνονται εμπόριο και πως κάθε πλάσμα έχει την αξία του και τον προορισμό του σ’ αυτή τη ζωή; Και τέλος η αγάπη του Ζαννή και της Ελπίδας θα κατορθώσει να νικήσει τα εμπόδια και να δώσει δύναμη και φτερά στο Δράκο για να επιστρέψει στη χώρα του;

Ένα θεατρικό έργο γεμάτο δράση, συμβολισμούς και αναφορές στη διαχρονική σημασία των αξιών και του σεβασμού που οφείλουμε εμείς οι άνθρωποι να αποδίδουμε στα αισθήματα και στη καλή γειτονία μας με όλα τα πλάσματα που διαμορφώνουν τη φύση και το σύμπαν μας.

Συντελεστές :

Συγγραφέας: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Ανδρέας Γεωργιάδης
Βοηθός Σκηνογράφου: Βάσω Κουνούπη
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Κινησιολογία : Αστέρης Πολυχρονίδης
Φωτισμοί : Νίκος Παπαδόπουλος
Ηχοληψία : Γιώργος Δασκαλάκης

Ηθοποιοί:
Γιώργος Καρύδας
Δημήτρης Κουστολίδης
Χριστίνα Αναγνώστου
Χρήστος Γκρόζος
Χριστίνα Σωτηριάδου
Χρήστος Ματσιαρόκος
Χρήστος Ατματζίδης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών έχει μακρά και πολύ αξιόλογη διαδρομή στον χώρο του παιδικού θεάτρου. Οι παραστάσεις παιδικών έργων εδώ και πολλά χρόνια, έχουν διαμορφώσει ένα πιστό ακροατήριο θεατών παιδικής ηλικίας που ψυχαγωγούνται, επιμορφώνονται και παίρνουν τα πρώτα «μαθήματα» ως προς την εξαιρετικά σημαντική για τον πολιτισμό τέχνη του θεάτρου.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «Ο τελευταίος δράκος του Καλεντρίν»

Η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ είναι μία από τις εγκυρότερες δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας με αντικείμενα την έκδοση μουσικής, βιβλίων λογοτεχνίας και τεκμηρίωσης, διοργάνωσης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δράσεων, εικαστικής επιμέλειας ζωγραφικών εκθέσεων αλλά και πινακοθηκών και φυσικά παιδικού θεάτρου. Τα τελευταία χρόνια, η ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ έχει παρουσιάσει εξαιρετικές παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

Ενδεικτικά :
1. “O IAΣΟNAΣ KAI TO XPYΣOMAΛΛO ΔEPAΣ” – 2015 (θέατρο Badminton)
KEIMENO: Παρασκευάς Καρασούλος – ΣKHNΟΘΕΣΙΑ: Σοφία Σπυράτου
2. “ΠOIOΣ MOY XAΛAΣE TO TPENO”
MOYΣIKH ΠAIΔIKH ΠAPAΣTAΣH 2016 (IANOΣ)
ΚΕΙΜΕΝΟ: Παρασκευάς Καρασούλος – Γιάννης Βασιλόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Ανδρέου
3. “TA KAINOYPIA POYXA TOY BAΣIΛIA”
2019 – 2020 (θέατρο ΑΛΙΚΗ)
KEIMENO: Παρασκευάς Καρασούλος ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Xρήστος Χατζηπαναγιώτης
4. “H ΠENTAMOPΦH KAI TO TEPAΣ… AΛΛIΩΣ”
2023 (θέατρο Μικρό Παλλάς) Συνεχίζει και το 2024
ΚΕΙΜΕΝΟ: Παρασκευάς Καρασούλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Ράγιας
5. “ΠEΣ MOY T’ONOMA ΣOY”
ΠAIΔIKH MOYΣIKH ΠAPAΣTAΣH
ΣTIXOI – KEIMENA: Φοίβος Δεληβοριάς

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img