spot_imgspot_img

Σέρρες: Με διαμαρτυρίες και στάσεις εργασίας προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Με στάσεις εργασίας και διαμαρτυρίες προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών, καθώς απέβησαν άκαρπες οι συνομιλίες με την διοίκηση της επιχείρησης, ζητώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής  σύμβασης, με βασικό κατώτερο μισθό στα 928 ευρώ μικτά και επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Κατά τις συνομιλίες οι εκπρόσωποι της Διοίκησης θέτοντας ως μοναδικό επιχείρημα τη δεινή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, όπως την παρουσιάζουν, αρνήθηκαν οποιαδήποτε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση. «Έφτασαν μάλιστα να μας απειλούν λέγοντας για εξαγορά της εταιρείας υπονοώντας ότι θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο ή το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου από αλλοδαπούς εργάτες, πρόσφυγες και μετανάστες. Όλα αυτά τη στιγμή που σχεδιάζουν επέκταση του εργοστασίου και την ίδια στιγμή που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές είναι στα σκαριά νέα παχυλή χρηματοδότηση 600 εκ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις Μ.Ε.Α. της ελληνικής επικράτειας», επεσήμανε ο κ. Πέτρος Αγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών.

Και τόνισε πως “εργαζόμαστε καθημερινά σε πολύ αντίξοες συνθήκες ανάμεσα σε νεκρά ζώα, νοσοκομειακά και ιατρικά απόβλητα, βιομηχανικά και αστικά απορρίμματα, φυτοφάρμακα και λοιπές επικίνδυνες ουσίες.  Γι’ αυτό λοιπόν διεκδικούμε:

Αύξηση μισθών και την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Οι δικαιολογίες τους και οι απειλές τους δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Το επόμενο διάστημα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας και στάσεις εργασίας».

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img