spot_imgspot_img

Σέρρες: Φ. Αραμπατζή -“Αναγκαιότητα η επίσπευση των αποζημιώσεων για την πανώλη των χοίρων”

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Την επίσπευση των αποζημιώσεων,με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, των πληγέντων κτηνοτρόφων από την  αφρικανική πανώλη των χοίρων για τα κρούσματα του 2023 ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη η βουλευτής Σερρών της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή.

Στην ερώτησή της η Σερραία Βουλευτής αναφέρεται στα κρούσματα, που εμφανίστηκαν στη χώρα μας φέτος και συγκεκριμένα τον Απρίλιο σε εκτροφές της Π.Ε. Σερρών, τον Ιούνιο σε εκτροφές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Κιλκίς και τον Ιούλιο  του 2023 σε εκτροφές της Π.Ε. Φλώρινας, γεγονός που προκάλεσε την προβλεπόμενη θανάτωση των ζώων των μονάδων, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

 Όπως επισημαίνει η κα Αραμπατζή η καταβολή των αποζημιώσεων είναι αναγκαία τόσο για τους κτηνοτρόφους προκειμένου να ανασυστήσουν το ζωικό τους κεφάλαιο, όσο και τους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες μεταφοράς, σφαγής, υγειονομικής ταφής και αποτέφρωσης, για αυτό και ζητά από τον κύριο Υπουργό να προσδιορίσει πότε θα εκδοθεί η εν λόγω Κ.Υ.Α, η οποία είναι αναγκαία για την αποζημίωσή τους.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img