spot_imgspot_img

Γιώργος Ανδρέου: Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι σε θέση να δώσει φως κι ελπίδα στην βαριά πληγωμένη Θεσσαλία

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Σε ανάρτησή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργος Ανδρέου σχολιάζει την εκλογή του Δημήτρη Κουρέτα στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι σε θέση να δώσει φως κι ελπίδα στην βαριά πληγωμένη Θεσσαλία”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιώργου Ανδρέου:
Την Δευτέρα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παίξαμε με την Κορίνα Λεγάκη μουσική στην Λάρισα, στην αίθουσα του δημοτικού Ωδείου, για έναν πολύ καλό σκοπό που είχε οργανώσει η εξαιρετική ομάδα του Δημήτρη Κουρέτα. Είχα τότε γράψει εδώ στο Facebook πως ακόμα κι οι αντίπαλοι του Κουρέτα στις εκλογές, κατά βάθος γνωρίζουν και παραδέχονται πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από εκείνον για την θέση-“ηλεκτρική καρέκλα” του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Ο Δημήτρης Κουρέτας, ο λαμπρός επιστήμονας που μοχθεί σχεδόν τριάντα χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την διεθνή αναγνώριση και την αγάπη κι εκτίμηση όλων όσων τον συναντούν και συνεργάζονται μαζί του, είναι σε θέση να δώσει φως κι ελπίδα στην βαριά πληγωμένη Θεσσαλία. Ο φίλος Δημήτρης, ένας Πατρινός που (εκτός των πολλών άλλων) υπεραγαπά τις Σέρρες! Καλή επιτυχία Δημήτρη, καλή δύναμη!

Θα το πω – ας σταματήσει η υπερβολική σύνδεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με την κομματική καταγωγή και στήριξη των υποψηφίων (όλων των αποχρώσεων). Οι εκλογές αυτού του τύπου είναι πολύ διαφορετικές από τις εθνικές εκλογές και όποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω – το υποστηρίζω με σεβασμό φυσικά και στις διαφορετικές απόψεις και αναλύσεις. Το μείζον πάντως είναι η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η στήριξη της και η ανάδειξη της. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος με ασφυκτική συμπίεση της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία – με ολέθρια αποτελέσματα για τους κατοίκους της Περιφέρειας. Καιρός να αλλάξει η κεντρική κυβέρνηση νοοτροπία (όσο αυτό είναι εφικτό), πριν δούμε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στην Περιφερειακή χώρα – και κατεξοχήν στις μη προφανώς τουριστικές (και συνεπώς οικονομικά ασθενέστερες) περιοχές της. Η τεράστια αποχή κρύβει εκτός από την πολύ βολική εξήγηση της αδιαφορίας και την ανάδειξη της απελπισίας των πολιτών πως “τίποτα δεν θα αλλάξει”.

serrespost.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img