spot_imgspot_img

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: 40% λιγότερο το ιατρικό προσωπικό

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι επισημαίνουν τα προβλήματα και ζητούν γεναία χρηματοδότηση ώστε αυτό να ανακάμψει

Η επικίνδυνη κατάσταση που, με ευθύνη της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχει διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αποτυπώνεται και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης & Στολτίδης Λεωνίδας με ερώτησή τους στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας επισημαίνουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης καθώς σήμερα το Νοσοκομείο Σερρών λειτουργεί με 40% κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού.

Αναλυτικά στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στην ερώτησή τους:  

Οι αναγκαστικές εντολές για εταιροαπασχόληση και μετακινήσεις γιατρών σε άλλα Νοσοκομεία, επιβεβαιώνουν αυτό που οι μαχόμενοι υγειονομικοί φωνάζουν χρόνια, ότι με μπαλώματα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργούνται ακόμα περισσότερα.

Πραγματικά οι αριθμοί μιλούν και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, την ώρα που ο ελλιπής οργανισμός του Νοσοκομείου προβλέπει

  • 161 θέσεις ειδικών ιατρών, αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο εργάζονται 89 μόνιμοι και 7 επικουρικοί γιατροί.
  • Η ουρολογική κλινική έχει κλείσει καθώς παραιτήθηκε και ο τελευταίος ουρολόγος.
  • Στο Γ.Ν. Σερρών υπηρετούν 2 αναισθησιολόγοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων. 

Επιπλέον για τις δευτερογενείς διακομιδές έχει συναφθεί σύμβαση με ιδιωτικά ασθενοφόρα, ιδιωτικοποιώντας ουσιαστικά και αυτόν τον τομέα, αντί να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, και να εξασφαλιστεί ο επαρκής και σύγχρονος εξοπλισμός.

Να σημειώσουμε ότι εργαζόμενος στα ασθενοφόρα φέτος το καλοκαίρι έπαθε έμφραγμα εν ώρα υπηρεσίας καθώς στην πίεση της δουλειάς ήρθαν να προστεθούν και οι τραγικές συνθήκες στα ασθενοφόρα εξαιτίας του καύσωνα.

Ειδικά αναφέρουμε ότι το επικουρικό προσωπικό ανέρχεται στους 140, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους.

Τέλος, η τεχνική υπηρεσία του Γ.Ν. Σερρών είναι υποστελεχωμένη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τη συντήρηση του κτιρίου και των μηχανημάτων του.

Το Νοσοκομείο δεν έχει κανέναν ψυκτικό και μόλις 2 υδραυλικούς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το νερό που στάζει  από τις σωλήνες ψύξης-θέρμανσης, μόλις πέρσι αλλάχθηκαν οι σωλήνες μόνο σε 2 ορόφους και παραμένουν 4 όροφοι με παλιές σωλήνες που εξακολουθούν να στάζουν.

η λειτουργία του Νοσοκομείου οφείλεται στο ότι το προσωπικό εργάζεται με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, έχει όμως φθάσει στα όρια του και οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι επικίνδυνες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς.

Να σημειώσουμε ότι από την ανάδειξη των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου από το ΚΚΕ, και στη Βουλή, με σχετική Ερώτηση (1884/15.12.2021) τα προβλήματα έχουν οξυνθεί,  όπως για παράδειγμα το κλείσιμο της ουρολογικής κλινικής.

Η τότε απάντηση του Υπουργείου Υγείας, πως: «το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των φορέων εποπτείας του, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών», φανερώνει ότι δεν ήταν η πανδημία που «δυσκόλεψε το έργο του Υπουργείου» αλλά η προτεραιότητες που το ίδιο και η κυβέρνηση  θέτουν, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για: 

  • – Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,
  • – Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των άλλων ειδικοτήτων που απαιτούνται, καθώς επίσης να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί-συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται.
- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img