spot_imgspot_img

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο στο Σκούταρι Σερρών

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής το Λαογραφικό Μουσείο στο Σκούταρι Σερρών. Μια Συλλογική προσπάθεια του Συλλόγου Θρακών Σκουτάρεως, που εκτίθενται αντικείμενα με Λαογραφικό ενδιαφέρον που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκουτάρεως κ.Βαφειάδης Μιχάλης μεταξύ άλλων τόνισε

«Μια Συλλογική Προσπάθεια ολοκληρώθηκε σήμερα.Δεν θα γινόταν τίποτα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του κ.Χατζηβασιλείου οποίος προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες και είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνέβαλαν οι εθελοντές, η βοήθεια του Δήμου και αναβαθμίσαμε την περιοχή μας».
Ο Βουλευτής της ΝΔ κ.Τάσος Χατζηβασιλείου συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία τους να δείξουν την Λαογραφική τους παράδοση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος τόνισε

«Ένα ζωντανό παράδειγμα τι μπορεί να κάνει ο εθελοντισμός. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και αξίζουν Συγχαρητήρια».

Ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε
« Σήμερα είχαμε τα εγκαίνια ενός καταπληκτικού Μουσείου το οποίο πραγματοποιήθηκε με πολύ δουλειά και αγάπη που έβαλαν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου για να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος σε ένα Κύτταρο Πολιτισμού,σε ένα κύτταρο Παράδοσης.Το αποτέλεσμα μιας συνέργειας ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους».

Τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Δημήτρης Μπαλαξής τόνισε
«Ήταν καθήκον μου να παρευρεθώ σε αυτήν την προσπάθεια που έκανε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουτάρεως,είναι πράγματα σπάνιακαι έχουν αναφορά στην ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων.Είναι άξιοι Συγχαρητηρίων και ελπίζω το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν και άλλοι».
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Βουλευτή της ΝΔ κ.Κώστα Καραμανλή, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και Τοπικοί Φορείς.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img