spot_imgspot_img

Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Θεκλας Σερρων

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

 Το περασμένο Σαββατοκύριακο πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσι της Ισαποστόλου Αγίας Θέκλας Σερρών, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Σερρών.

agia_thekla_2023_paraklisi.jpg

Περιφορά της Εικόνας της Αγίας Θέκλας, από τους Ιερείς Γεώργιο Χίντζιο


Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ετελέσθη κατανυκτικός Εσπερινός μετ` Αρτοκλασίας, από τους ιερείς Γεώργιο  Χίντζιο και Νικόλαο Στεφανίδη, ενώ έγινε και περιφορά της εικόνας της Αγίας Θέκλας, πέριξ του Ιερού Παρεκκλησίου.
Για τη ζωή και το έργο της τιμώμενης Αγίας, μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, Αρχιμανδρίτης Ανδρέας  Γκουτζούνης.

andreas_gkoutzounis.jpg

Ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Γκουτζούνης κατά το Θείο Κήρυγμα του. 


Πλήθος πιστών παρακολούθησε την Ακολουθία του Σαββάτου, ενώ ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού π. Γεώργιος Χίντζιος υπενθύμισε ότι το Ιερό Παρεκκλήσι ανηγέρθη δαπάναις του αείμνηστου επιτρόπου του Ναού, Ιωάννη Προσινικλή, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη της κατά σάρκα αδελφής του, Θέκλας μοναχής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού και του Θείου Κηρύγματος προσφέρθηκαν στους πιστούς άρτος και γλύκισμα.

agia_thekla_parekklisi.jpg

Το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγ. Θέκλας.


Το πρωί της Κυριακής, κυριώνυμο ημέρα τιμής της μνήμης της Αγίας Θέκλας, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Προφήτου Ηλιού, ετελέσθη μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της Θέκλας μοναχής και του Ιωάννη Προσινικλή, του μπάρμπα Γιάννη,όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος Χίντζιος.
Πλήθος πιστών παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, αλλά και το μνημόσυνο, που ετέλεσαν οι ιερείς Γεώργιος Χίντζιος και Νικόλαος Στεφανίδης, ενώ ο πρώτος στο Θείο Κήρυγμα του μίλησε για τα πρώτα κηρύγματα του Ιησού Χριστού προς ομάδα ψαράδων στη θάλασσα της Γαλιλαίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι μετέπειτα Μαθητές Του και μετά τη Σταύρωση Του, Απόστολοι Παύλος και Πέτρος.      

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img