spot_imgspot_img

Πτώση της Βαστίλης: O Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses στην Εθνική Εορτή της Γαλλικής Δημοκρατίας

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Πτώση της Βαστίλης: O Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses στην Εθνική Εορτή της Γαλλικής Δημοκρατίας

Σε δεξίωση που παρέθεσε η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κα Sandrine MOUCHET, με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού της 14ης Ιουλίου, ημέρας επαναστατικής στο Παρίσι, που καθιερώθηκε, από το 1880, ως εθνική γιορτή της γαλλικής Δημοκρατίας, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος, η Γραμματέας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses. Η κα Sandrine MOUCHET υποδέχθηκε τους καλεσμένους της στους κήπους της Ναυτικής Βάσης Βορείου Ελλάδoς, στην Καλαμαριά.

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Μέσα σ’ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, με το άκουσμα των εθνικών ύμνων Ελλάδας – Γαλλίας και τους ήχους της γαλλικής μουσικής, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μία μοναδική βραδιά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ -ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ. Η Πρόξενος χάρισε στο Σύλλογο την έκδοση των «Χρονικών της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη», μια έκδοση που εγκαινίασαν το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Τα «Χρονικά» αποτελούν μαρτυρία της εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας των δεσμών που ενώνουν τη Γαλλία με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, της γαλλικής παρουσίας και των θεσμών της, τις κοινές μας παραδόσεις και τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ελληνογαλλικής ζωής στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Σύλλογος είναι ευγνώμων για το πολύτιμο αυτό δώρο, ευχαριστεί θερμά την κα Sandrine MOUCHET και της εύχεται τα καλύτερα στη νέα της θέση στο Κιότο της μακρινής Ιαπωνίας.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img