Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Νέα έξοδο στις αγορές σχεδιάζει η Ελλάδα, με την έκδοση νέου ομολόγου σταθερού επιτοκίου, 15ετούς διάρκειας, ήτοι λήξεως το 2038.

Η BNP Paribas, η BofA Securities Europe SA, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Goldman Sachs Bank Europe SE, η J.P. Morgan SE και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έχουν οριστεί ως από κοινού επικεφαλής διαχειριστές για την προσφορά των νέων ομολογικών. 

Η τιμολόγηση της προσφοράς των νέων ομολογιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου 2023, υπό τους όρους της αγοράς, με τον διακανονισμό να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2023.

Παράλληλα, το ελληνικό δημόσιο προχώρησε σε πρόσκληση προς όλους τους κατόχους δύο ομολόγων, λήξεως του 2024 με επιτόκιο 3,45% και λήξεως 2025 με επιτόκιο 3,375%, ύψους 2,5 δισ. και 3 δισ. ευρώ, αντίστοιχα, για την επαναγορά μιας ή και των δύο Σειρών των ανωτέρω ομολόγων με μετρητά.

Η BNP Paribas, η BofA Securities Europe SA, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Goldman Sachs Bank Europe SE, η J.P. Morgan SE και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ενεργούν ως διαχειριστές για τις προσφορές, η BNP Paribas ενεργεί ως Billing and Delivering Bank και Kroll Issuer Services Limited ως εκπρόσωπος πληροφοριών.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img