spot_imgspot_img

Σέρρες: «Ο ΖΗΛΙΑΡΟΓΑΤΟΣ» στο «Καλοκαίρι της κωμωδίας» του ΔΗΠΕΘΕ

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών καθιέρωσε από το καλοκαίρι του 2022 τον θεσμό «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές του θεατρικές παραγωγές σε επιφανείς Νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας.

Ενόψει της πρεμιέρας του έργου «Ο Ζηλιαρόγατος» παραχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/7 συνέντευξη τυπου

blank

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Ανδρέου

«Με πολύ μεγάλη χαρά συνεχίζουμε και φέτος τον θεσμό που ονομάζεται «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας» ένα θεσμό που ξεκινήσαμε πέρυσι με τον δικό μου ερχομό ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με στόχο να πάει το θέατρο όσο πιο κοντά γίνεται στους ανθρώπους της Περιφέρειας χαρίζοντας, γέλιο, καλή διάθεση, θετική ενέργεια σε όλους τους συντοπίτες και συντοπίτισσες μας. Ειδικά το καλοκαίρι της κωμωδίας είναι και τιμητικό ως προς το ότι αφορά σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς της κωμωδίας οι οποίοι κυρίως την δεκαετία του ’60 μας χαρίσανε γέλιο και μέχρι σήμερα τα έργα τους αγαπιούνται….Η παραγωγή «Ο Ζηλιαρόγατος» ακολουθεί τον βηματισμό τον περσυνό, συνδυάζουμε  την εξωστρέφεια με την αγάπη για τον τόπο μας, με ένα πολύ ωραίο θίασο και οφείλω να πω ότι φέτος η πρωτοτυπία της παράστασης είναι ότι θα έχει ζωντανή μουσική, αριστουργηματικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα που έγραψε για τον ελληνικό κινηματογράφο τα οποία μου τα εμπιστεύτηκε και τα κάνει δώρο στο Σερραϊκό λαό. Τραγούδια τα οποία ενορχήστρωσα και θα ακουστούν στην παράσταση».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ηθοποιούς, τους συντελεστές  και το προσωπικό του θεάτρου τονίζοντας «είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι έχουμε ένα σταθερό team ανθρώπων, οι οποίοι  συνεργάζονται μαζί μας»

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών λέγοντας «αν και δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί σήμερα ο Δήμαρχος γιατί έχει υποχρεώσεις εκτός Σερρών, ο Αλέξανδρος Χρυσάφης είναι κοντά μας. Έτσι κι αλλιώς από την πρώτη στιγμή στήριξε τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας».
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο μας  Σάββα Ρίζο, που ασθενεί σήμερα για την άψογη συνεργασία και φυσικά το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.
 Είναι εδώ  όμως μαζί  μας ο Αντιπεριφερειαρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος ο οποίος επίσης από την πρώτη στιγμή από πέρυσι ήταν κοντά μας με πολύ ουσιαστική βοήθεια. Είναι σημαντικό για μας όλοι οι φορείς της πόλης μας να είναι δίπλα μας, μας ενοποιεί και μας δίνει μια δυναμική δράσης.»

blank

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αντιπεριφερειαρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος

«Με χαρά παραβρίσκομαι εδώ με ανθρώπους και καλλιτέχνες εξαιρετικά αξιόλογους, φίλους που έχουμε δουλέψει και μαζί και έχουμε πάει καλά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στήριζε και στηρίζει το θέατρο και φυσικά τις παραστάσεις με την εξωστρέφεια προς τους άλλους Δήμους του Νομού και κυρίως στα απομακρυσμένα χωριά που είναι μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια.
Από την έλευση του ο Γιώργος Ανδρέου έδωσε άλλη διάθεση, άλλη δημιουργία, άλλη πνοή και άλλους στόχους στο τι πρέπει να κάνουμε γιατί ο πολιτισμός ενώνει και εγώ επειδή εκπροσωπώ την Περιφέρεια, η Περιφέρεια πρέπει να ενώνει. Πιστεύω ότι όλοι θα μπουν σ’ αυτή την προσπάθεια, το θέατρο έχει κόστος, έχει πολύ δουλειά, έχει πολύ χαρά αλλά έχει και πίκρα. ‘Όταν βλέπουμε εμείς μια παράσταση, βλέπουμε αυτό που φαίνεται από μπροστά, από πίσω είναι πάρα πολλοί  άνθρωποι, καλλιτεχνικοί συντελεστές,  τεχνικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό μέχρι και αυτός που οδηγεί το λεωφορείο και εδώ να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ που πάντα βοηθούσε γιατί όπως καταλαβαίνετε για να στηθεί μια περιοδεία από την μία πλευρά έως την άλλη πλευρά του Νομού θέλει δουλειά και προσπάθεια από όλους. Από εμάς ότι χρειαστεί και περνάει από το χέρι μας σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Σερρών, με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη και όχι μόνο θα στηρίζουμε, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, ο πολιτισμός και η Σέρρες πάνε μαζί.» 

blank

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μιχάλης Μητρούσης ξεκίνησε λέγοντας «Είμαι ευτυχής που εργάζομαι σε μια ευγενή πόλη όπως είναι η πόλη των Σερρών. Έχω αγαπηθεί και έχω γίνει ένα με τις Σέρρες».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο, στους ηθοποιούς, στους συντελεστές της παράστασης και στο προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών «Δεν υπάρχει θέατρο του ενός, το θέατρο έχει πάντα σύνολο, και το σύνολο είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αναφέρθηκαν πριν. Η επιτυχία που γνώρισε πέρυσι ο θεσμός «Το καλοκαίρι της Κωμωδίας» γεμίζοντας με 3.500 χιλιάδες κόσμο το Αυτοκινητοδρόμιο, οφείλεται επίσης σε μια συνολική προσπάθεια. Οφείλεται στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ανδρέου, τον Πρόεδρο Σάββα Ρίζο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου. Είναι ένας σπουδαίος θεσμός και εύχομαι να τον κρατήσετε».

Υπόθεση του έργου:

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στον σαπουνοβιομήχανο Πότη Αντωνόπουλο να φροντίζει αρκούντως τη σύζυγό του Λέλα. Αυτή ακολουθώντας την δοκιμασμένη συνταγή που της προτείνει η εξαδέλφη της Μίνα, προσποιείται ότι απατάει τον άντρα της με σκοπό να τον κάνει να ζηλέψει και να ασχοληθεί επιτέλους μαζί της.

Ο Πότης και ο φαντασιόπληκτος κουμπάρος του Μάρκος, αρχίζουν να αναζητούν τον υποτιθέμενο εραστή της Λέλας και οι υποψίες τους στρέφονται στον  γοητευτικό κύριο του διπλανού διαμερίσματος τον Σπύρο που είναι παντρεμένος με μια φρικτά ζηλιάρα γυναίκα. Στήνουν παγίδα για να τους πιάσουν επ’ αυτοφώρω αλλά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιπλέξουν τα πράγματα.

Ευτυχώς όμως η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αργεί και το ζευγάρι ξαναβρίσκει την ομόνοια και την γαλήνη του.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μητρούσης, Ελευθερία Ρήγου, Φιλίτσα Καλογεράκου,
Γιώργος Καρύδας
, Αστέριος Πολυχρονίδης,  Αστερόπη Χαριτίδου, Χριστίνα Αναγνώστου.

Ο Νίκος Αλεξιάδης ερμηνεύει επί σκηνής τα αγαπημένα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο της δεκαετίας του ΄60.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Αστέριος Πολυχρονίδης
Σκηνικά:
Μιχάλης Μητρούσης, Βάσω Κουνούπη
Κοστούμια: 
Βάσω Κουνούπη
Φωτισμοί:
Μιχάλης Κουβόπουλους
Χειρισμός Φωτισμών:
Νίκος Παπαδόπουλος
Ήχος:
Γιώργος Δασκαλάκης
Φωτογραφίες:
Χριστίνα Παπαφράγκου

*Ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας προσφέρει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ τα τραγούδια και τις μουσικές του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην ανάδειξη της θεατρικής πράξης στην Ελληνική Περιφέρεια.  
Ενορχήστρωση της μουσικής και των τραγουδιών: Γιώργος Ανδρέου.

Παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

*Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, και ο Δήμος Σερρών εκπληρώνουν για άλλο ένα καλοκαίρι, την υπόσχεση εξωστρέφειας που έδωσαν στους Σερραίους συμπολίτες μας, χαρίζοντας γέλιο και ψυχαγωγία και εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας με τον θεσμό «Το Καλοκαίρι της Κωμωδίας» που δημιούργησε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

*Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο
κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη
για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που προσφέρει για άλλη μια φορά στο έργο και στους στόχους  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

* Ευχαριστεί επίσης τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την πολύπλευρη και θερμή υποστήριξή του.

Περισσότερα στην σελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ : https://www.dipetheserron.gr/parastaseis19_20/ziliarogatos

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img