spot_imgspot_img

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Θρίλερ με την έδρα του Καρπουχτσή στις Σέρρες-θα χάσει την έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Τρεις μέρες μετά τις εκλογές και φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν μοιραστεί οριστικά όλες οι έδρες στα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, είναι πιθανή η απώλεια μίας έδρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά οι βουλευτές του κόμματος που θα εισέλθουν στην Βουλή θα είναι 47 και όχι 48. Αυτό συμβαίνει επειδή γίνονται πολύπλοκοι μαθηματικοί υπολογισμοί που επιβάλλει το εκλογικό μοντέλο της ενισχυμένης αναλογικής.

Η 48η έδρα κατακτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αργά το βράδυ των εκλογών όταν μέχρι στις 10.00 μμ είχε 47 έδρες και οι Σπαρτιάτες 13. Η μείωση του ποσοστού των Σπαρτιατών και η αύξηση των ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα η έδρα να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες, μετά από καραμπόλες με ‘άλλες εκλογικές περιφέρειες. Την ίδια στιγμή η ΝΔ στις Σέρρες έχανε μια εδρα (Λεονταρίδης) και από τις 4 έδρες πήγε στις 3.

Αυτό το πήγαινε-ελα της έδρας επαναλήφθηκε τουλάχιστον 5 φορές μέχρι στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα, όταν ενσωματώθηκαν οι ψήφοι των αποδήμων (20.000), όπου οι Σπαρτιάτες δεν είχαν υποψηφιότητα.

Σήμερα κατέθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ στις Σέρρες Θεόφιλος Λεονταρίδης στα Δικαστήρια Σερρών (σ.σ. θα πρέπει να ακυρωθούν περισσότερα από 200 ψηφοδέλτια, εξαιρετικά δύσκολο, όλα τα ακυρα που βρέθηκαν ήταν 678)

Εάν τελικά αφαιρεθεί η έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει στο… ΚΚΕ (όχι στις Σέρρες), το οποίο θα αυξήσει τους βουλευτές του σε 21, ενώ την έδρα στις Σέρρες θα την κερδίσει η ΝΔ που θα αυξήσει τις έδρες σε 4 και ο Θεοφιλος Λεονταρίδης να εκλέγεται βουλευτής για 9η φορά!!! (εκλέγεται συνέχεια από το 1996, με εξαίρεση το 2015)

Το όλο θεμα θα λήξει με την επίσημη ανακήρυξη των βουλευτών την Παρασκευή 30-6-2023

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img