spot_imgspot_img

Σέρρες: Θέμα ημερών η ανακοίνωση των πειθαρχικών κυρώσεων για τη φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Infonews24.gr- η ανακοίνωση των πειθαρχικών κυρώσεων από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 11χρονου Βασίλη.

Ο Δήμαρχος Σερρών στις 4 Απριλίου 2023 είχε παραλάβει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον αρμόδιο υπάλληλο που είχε ορίσει στις 12 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από πλευράς του δημάρχου.

Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ δεν δημοσιοποιείται, είναι δηλαδή μυστικό και αυτό που θα δημοσιοποιηθεί εντός τριών μηνών είναι οι πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβάλλει ο Δήμαρχος, εφόσον το πόρισμα αναφέρει ότι υπάρχουν ευθύνες, με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη να «εξαντλεί» το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών.

«Όλη η διαδικασία και το πόρισμα της ΕΔΕ είναι εμπιστευτικό, δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα», είχε αναφέρει σε παλαιότερη δήλωσή του, ο κ. Χρυσάφης.

Εντωμεταξύ, ΕΔΕ διεξήχθη και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών, προκειμένου να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Ο θάνατος του 11χρονου Βασίλη από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στον λέβητα της σχολικής μονάδας, συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία των Σερρών, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img