spot_imgspot_img

Ποτέ κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί για καλοκαίρι 2023

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Πότε κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί για καλοκαίρι 2023 – πώς θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι και μέχρι ποτέ θα είναι ανοικτοί 

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και απασχολεί τα παιδιά για 5 ημέρες την εβδομάδα  από Δευτέρα έως Παρασκευή από 7.00π.μ. έως 4.00μ.μ.

Οι σταθμοί διακόπτουν την εργασία τους κατά τις επίσημες αργίες των Δημόσιων Υπηρεσιών, αλλά και κατά την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων όπως καθορίζεται κάθε φορά από την αντίστοιχη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία, καθώς και από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά (διακοπές Πάσχα).

Με απόφαση Προέδρου ή Δ.Σ. μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία του σταθμού σε περίπτωση έκτακτης και μεγάλης ανάγκης.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

  • Η προσαρμογή είναι η εναρκτήρια παιδαγωγική δραστηριότητα.
  • Η ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο νέο περιβάλλον του Παιδικού Σταθμού  απαιτεί προσεκτική αντιμετώπιση.
  • Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό εξέλιξης.
  • Η προσαρμογή του κάθε παιδιού γίνεται με προσωπική επαφή με τη παιδαγωγό.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • Η προσέλευση των παιδιών ορίζεται από τις 7.00π.μ.- 8:45π.μ. αυστηρά (για παιδαγωγικούς λόγους και για ζητήματα διαχείρισης προσωπικού).
  • Η αποχώρηση των παιδιών ορίζεται από τη 1:00μ.μ – 2.00μ.μ, ενώ για τα παιδιά που παραμένουν για ανάπαυση η αποχώρηση ορίζεται από τις 15.00μ.μ μέχρι τις 16.00μ.μ.
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες παραδίδουν τα παιδιά στις παιδαγωγούς τους από τις οποίες και τα παραλαμβάνουν. Τα παραπάνω χρονικά όρια είναι τα καταληκτικά. Η προϊσταμένη του σταθμού έχει δυνατότητα να τα προσαρμόσει, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τον αριθμό του προσωπικού.
  • Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους ή κατάλληλο ενήλικο άτομο που θα έχει εγγράφως εξουσιοδοτηθεί, και θα έχει υποχρέωση να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα

Ποτέ κλείνουν οι παιδικοί σταθμοί για καλοκαίρι 2023

Συνήθως οι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν τον Αύγουστο. Με λίγα λόγια, τον Ιούλιο και προς τα τέλη, σταματά η λειτουργία τους.


Οι παιδικοί σταθμοί στη χώρα μας λειτουργούν και μένουν ανοικτοί έντεκα μήνες τον χρόνο ( και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δηλαδή) . Αξίζει να σημειωθεί ότι κλείνουν όλον τον Αύγουστο.

Η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών , δηλαδή, αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και διαρκεί ως περίπου τις 31 Ιουλίου ,για 5 ημέρες την εβδομάδα  από Δευτέρα έως Παρασκευή από 7.00π.μ. έως 4.00μ.μ

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img