spot_imgspot_img

«Οι Πελαργοί»-«TO ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!»: Αιμοδοσία ταυτόχρονα σε 7 πόλεις (& στις Σέρρες) !

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

O Σύνδεσμος Φίλων της Επίσημης Αγαπημένης «Οι Πελαργοί» στέκεται πολύτιμος αρωγός στην 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν στις 14 Ιουνίου 2023 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η ΕΟΚ και το ΙΕΕ του ΠΙΣ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος και ενισχύουν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία.

Η εθελοντική δράση θα λάβει χώρα ταυτόχρονα σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ενώ σε 7 πόλεις θα υπάρχουν και Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας προς διευκόλυνση των εθελοντών:

ΠόληΔιεύθυνσηΏρα
ΑθήναΓραφεία ΕΟΚ (Κηφισίας 37, ΟΑΚΑ)11:00 -13:00
Αλεξανδρούπολη ΦέρεςΠανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Κεντρική Πλατεία09:30-14:30 & 17:30-20:30 09:30-13:00
ΗράκλειοΠλατεία Ελευθερίας17:00-20:00
ΛάρισαΚεντρική Πλατεία09:00-13:30
ΞάνθηΦουαγιέ Δημοτικού Αμφιθέατρου (Πλατεία Διοικητηρίου 1Α)09:00-17:00
ΣέρρεςΦουαγιέ ΔΗΠΕΘΕ (Θέατρο «Αστέρια»)08:30-13:30
Χίος«Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο08:00-14:00

Η πρόσκληση γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό, απευθύνεται σε όλα τα μέλη της μπασκετικής οικογένειας της χώρας και ιδιαίτερα σε όλους όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αγαπημένου αθλήματος, προκειμένου τη σημαντική αυτή ημέρα για το μπάσκετ να επιβεβαιωθεί ότι “Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας”.

Η διάρκεια της αιμοδοσίαςδεν ξεπερνά τα 10’ και θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Οι προϋποθέσεις της είναι απλές: Οι ενήλικοι εθελοντές από 18 έως 65 ετών  πρέπει να προσέλθουν έχοντας ήδη φάει, να αποφύγουν τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Φυσικά, μπορούν να χορηγήσουν κατά δήλωση τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε Τράπεζα Αίματος επιθυμούν. Πληροφοριακά, για τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας η Τράπεζα Αίματος των Πελαργών έχει αριθμό μητρώου 12772.

Τέλος, για την ενδυνάμωση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος, καλούνται όσοι επιθυμούν να αποστείλουν οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) στο email ctheodo@basket.gr ή να προσθέτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ετικέτα @hellenicbf (Instagram), @Hellenic Basketball Federation (facebook), @hellenic_bf  (TikTok) και το hastag #basketballforgood.

Για το ΔΣ των Πελαργών

Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος ΒέρροςΘάνος Μηλούσης
- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img