Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πόλη του Σιδηροκάστρου με την εξπρές διαδικασία παραχώρησης στην Μητρόπολη της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου καθώς ένα μήνα πριν από τις εκλογές το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ΤΕΘΑ παραχώρησε  «φιλέτο» στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Στο Σιδηρόκαστρο αποδίδουν την προκλητική παραχώρηση, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε  προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχυθούν τοπικοί βουλευτές.

Η  απόφαση, για την παραχώρηση της ΛΑΦ στο Σιδηρόκαστρο για 20 χρόνια, χωρίς αντίτιμο, ελήφθη με διαδικασίες εξπρές στις 13/4/2023 από την Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕ/ΤΕΘΑ) που αποτελείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο Υπουργό ως πρόεδρο και μέλη τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ανδρέα Κορωνάκη και τον Επιτελάρχη ΓΕ Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο Επιτελάρχη ΓΕ.

Το ΤΕΘΑ της παραχώρησε οίκημα – φιλέτο στο κέντρο της πόλης, με στόχο την λειτουργία Βυζαντινού και Λαογραφικού Μουσείου, Εκκλησιαστικού Μουσείου και Γραφείων, αν και επανειλημμένα ο Δήμος Σιντικής έχει αιτηθεί την παραχώρηση του ακινήτου για μετατροπή του σε Πολιτιστικό Κέντρο που έχει ανάγκη η περιοχή και η πόλη. Ο Δήμος διεκδικεί τον χώρο από το 2012. ΤΟ ΤΕΘΑ εως πρώτινος απαιτούσε αντίτιμο τόσο από τον Δήμο , οσο και από τον μητροπολίτη, σύμφωνα με οσα ορίζει η νομοθεσία. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές το ακίνητο παραχωρήθηκε με άμεσες διαδικασίες, πυροδοτώντας μια σειρά από αντιδράσεις.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με την εξέλιξη αυτή και ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις. Αναμένεται συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και έκδοση ψηφίσματος, ενώ οι κάτοικοι αναμένεται να προσχωρήσουν στην συγκέντρωση υπογραφών, ζητώντας να παραχωρηθεί η Λέσχη στον Δήμο.

Πίσω από την παραχώρηση  κρύβεται ,όπως λένε πηγές του Δήμου Σιντικής, το παρασκηνιακό και ψηφοθηρικό «deal» του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά όταν βρέθηκε στην περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο. Το «παζάρι» έγινε όπως αποδείχθηκε ερήμην του δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, όπως ο ιδιος δήλωσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img