spot_imgspot_img

Το πολιτικό μέλλον του Ζαγοράκη και η απουσία Καραμανλή που θολώνει το τοπίο στις Σέρρες

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

-Καμιά διάθεση να είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν έχει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Τουλάχιστον αυτό διαμηνύει στους συνομιλητές του ο ίδιος. Το πολιτικό μέλλον του κ. Ζαγοράκη, έπειτα από δέκα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένει θολό προς το παρόν και ο ίδιος δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του. Ο κ. Ζαγοράκης εκλέχθηκε για πρώτη φορά ευρωβουλευτής το 2014, όταν η ΝΔ εξέλεξε πέντε ευρωβουλευτές και επανεξελέγη το 2019, όταν η ΝΔ εξέλεξε οχτώ. Τρίτη θητεία στην Ευρωβουλή δεν αποκλείεται, αλλά να έχουμε υπόψη ότι υπάρχει η άτυπη οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη, βάσει της οποίας οι δύο θητείες ουσιαστικά βγάζουν από τη λίστα κάποιον υποψήφιο. Όχι ότι οι εξαιρέσεις απαγορεύονται… Καλό είναι πάντως να περιμένουμε, διότι από τους οχτώ ευρωβουλευτές της ΝΔ, οι έξι έχουν συμπληρώσει ήδη δυο θητείες και οι μόνοι που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019 ήταν οι κ.κ. Κυμπουρόπουλος και Μεϊμαράκης.

-Συζητείται από χτες και μάλιστα με ποικίλα σχόλια η απουσία του βουλευτή Σερρών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, από την παρέλαση στις Σέρρες. Από τους έξι βουλευτές που εκλέγονται στο νομό (τέσσερις της ΝΔ, ένας ΣΥΡΙΖΑ, ένας Ελληνική Λύση), την παρέλαση παρακολούθησαν οι πέντε, πλην του κ. Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής που παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις έκτοτε, και παρότι στην κοινωνία των Σερρών η στάση του να παραιτηθεί εκτιμήθηκε ως πράξη πολιτικού θάρρους, όπως άλλωστε και στη ΝΔ, είναι άγνωστο εάν θα επιλέξει ο ίδιος να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Η απουσία του από την παρέλαση άφησε ανοιχτό κάθε σενάριο.

-Υποψήφια στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου θα είναι η δικαστική επιμελήτρια, Όλγα Στεφανή, με τη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ». Η κ. Στεφανή είναι γνωστή στον οικολογικό χώρο και οργανωτική γραμματέας των Οικολόγων Πράσινων, ενώ συμμετέχει σε όλες τις δράσεις της συμμαχίας στην Κεντρική Μακεδονία, οπότε ήταν αναμενόμενο να είναι υποψήφια βουλευτής.

-Υποψήφια στην Καστοριά αναμένεται να είναι η διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου, η οποία πατάει εδώ και καιρό σε δυο βάρκες, προσπαθώντας να προλάβει και τις υποχρεώσεις της στη Θεσσαλονίκη και τις συναντήσεις της στην Καστοριά. Η κ. Αντωνίου διατέλεσε βουλευτής Καστοριάς από το 2012 έως το 2019, καθώς εκλέχτηκε σε τρεις εκλογικές μάχες, τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015. Στις εκλογές του 2019 έχασε την έδρα από τον Ζήση Τζηκαλάγια, με τον οποίο αναμένεται να αναμετρηθεί και τον Μάιο, σε μια εσωκομματική μάχη, από τις πλέον δύσκολες και ενδιαφέρουσες.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img