Με χαμόγελα ικανοποίησης επέστρεψαν από τη FOODEXPO 2023 το Επιμελητήριο και οι Σερραϊκές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα ,στις 18-20 Μαρτίου.
Το Επιμελητήριο Σερρών, μετά και την περσινή πετυχημένη παρουσία του, συμμετείχε και φέτος στην μεγαλύτερη έκθεση της ΝΑ Ευρώπης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών με δικό του Περίπτερο και με εννέα επιχειρήσεις που το εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά και έλαβαν μέρος μαζί του .Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Βασάκη, Barat, Κτήμα Καραλή, Ελληνικός Καρπός, Μάννα γη, Σερραία, Mama serra,Tυρολέζα και Καπνικός Συνεταιρισμός Ν.Σερρών.
Καθ ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης οι Σερραίοι επιχειρηματίες είχαν πολλές και σημαντικές B2B συναντήσεις, καθώς το ενδιαφέρον για τα μοναδικά προϊόντα των Σερρών ήταν πραγματικά πολύ αυξημένο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις κλείστηκαν συμφωνίες και μπήκαν οι βάσεις για την απαρχή σημαντικών συνεργασιών.
«Είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε στη FOODEXPO με ένα Περίπτερο που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και που όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τις Σερραϊκές επιχειρήσεις. Στόχος της συμμετοχής μας σε τέτοιες εκθέσεις είναι η εξωστρέφεια. Θέλουμε όλος ο κόσμος να μάθει πόσα πολλά , ξεχωριστά και ποιοτικά προϊόντα διαθέτουμε ως Νομός και έτσι το επιχειρείν να ενισχυθεί σημαντικά. Νομίζω πως αυτό το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό στη φετινή FOODEXPO,όπως άλλωστε μας λένε οι ίδιοι οι εκθέτες. Ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύθηκαν και συμμετείχαν στην έκθεση στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου και χαιρόμαστε που τους δώσαμε για ακόμη μία χρονιά το κίνητρο συμμετοχής, καλύπτοντας ως Επιμελητήριο το 60% του συνολικού κόστους. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και με κάθε ευκαιρία θα αποδεικνύουμε πως οι Σέρρες είναι τόπος να ζεις και να επιχειρείς», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς.
Στην FOODEXPO 2023 συμμετείχαν επίσης ο Υπεύθυνος Εκθέσεων του Επιμελητηρίου Γιώργος Μήχος και το Μέλος του Δ.Σ. Διαλεχτή Παυλάκη. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τα μέλη της Διοίκησης επισκέφτηκαν και όλα τα υπόλοιπα περίπτερα των σερραϊκών επιχειρήσεων, που συμμετείχαν μεμονωμένα στην έκθεση, εξαίροντας την ποιοτική και δυναμική τους παρουσία.
Κατά τη διάρκεια της FOODEXPO o Αθανάσιος Μαλλιαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών αλλά και με πολλούς θεσμικούς φορείς για όλα όσα απασχολούν τις επιχειρήσεις, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους.
Επιπλέον, η έκθεση αποτέλεσε και πεδίο προώθησης της SEREXPO 2023, καθώς υπήρξε μια πλήρης ενημέρωση για τη μεγάλη διοργάνωση του Επιμελητηρίου Σερρών προς επιχειρήσεις εκτός νομού, που μπορούν να συμμετάσχουν.
Ιδιαίτερη στιγμή της έκθεσης ήταν το live Cooking με τον βραβευμένο σεφ Τάσο Τόλη, ο οποίος δημιούργησε μοναδικές συνταγές με βάση τα σερραϊκά προϊόντα, τονίζοντας την εξαιρετική τους ποιότητα. Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κάλεσε όλους να γνωρίσουν και να γευτούν το βουβαλίσιο κρέας, το ρύζι , τον ακανέ, το φυστικοβούτυρο, τα χειροποίητα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, τους χυμούς και τον κρόκο Σερρών, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για την μεγάλη ποικιλία των παραγόμενων σερραϊκών προϊόντων.