spot_imgspot_img

Σέρρες: Οι 50 πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης “ Ώρα Ευθύνης ” του Γ.Τσιμερίκα- Ονόματα

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη εκδήλωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Σερρών ‘’ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ’’ με επικεφαλής τον Γιώργο Τσιμερίκα .

Στη χθεσινή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ο επικεφαλής ανακοίνωσε τους πρώτους 50 υποψήφιου Δημοτικούς συμβούλους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο και διεκδικούν τη ψήφο των Σερραίων πολιτών στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Με ένθερμα λόγια για τον κ. Τσιμερίκα μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπαβασιλείου.

Οι 50 πρώτοι υποψήφιοι

Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης Τραπεζικός Υπάλληλος
Αλέξανδρος Σταυρόπουλος Δικηγόρος
Απόστολος Γίωσας Γεωφυσικός
Αβραάμ Πανούδης Διατηρεί Κτηνοτρφοφική Μονάδα
Αλεξάνδρα Αποστολίδου Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίαςς
Ασημένια Βεργούδη Αστυνομικός
Βαλάντης Φωτιάδης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Βασίλης Καλαμπαλίκας Προπονητής Κολύμβησης
Βασίλης Τερζής Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –  Δάσκαλος Ελληνικού  παραδοσιακού χορού
Βασίλης Χαλάτσης Ελεύθερος Επαγγελματίας
Γεωργία Κωνσταντινίδου Μηχανικός Δομικών Έγων
Γεωργία Σταυρόπουλου  ΚαλημεράκηΠολιτικός Μηχανικός
Γιάννα Ταχμαζίδου Ελεύθερη Επαγγελματίας
Γιάννης Τσαρτσαπάκης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –  Διδακτικό Προσωπικό ΤΕΦΑΑ  Σερρών
Γιάννης Δήμου Κτηματομεσίτης – Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής
Γιάννης Πανταζής Στρατιωτικός
Γιώργος Ασλανίδης Επιχειρηματίας
Γιώργος Γιαβρούδης Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γιώργος Καδής Ελεύθερος Επαγγελματίας
Γιώργος Μητσίκογλου Επιχειρηματίας
Γιώργος Μπάσιος Ελεύθερος Επαγγελματλιας
Γιώργος Σπυρόπουλος Δικηγόρο
Γιώργος Κηπουρός Επιχειρηματίας
Δημήτρης Ιωαννίδης Φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικό  και μηχανικός Η/Υ
Δημήτρης Σουλημένας Επιχειρηματίας
Ελισάβετ Γλούφτσιου Αρχιτέκτων Μηχανίκος
Θάνος Παπαδόπουλος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κατερίνα Χεμπεκίδου Υπάλληλος Γενικών Αρχείων του  Κράτους
Κώστας Γιάγκος Ιδιωτικός Υπάλληλος
Λευτέρης Καραγιαννίδης Στρατιωτικός – Ανχης ε.α – Έφορος ΟΦΚΑ
Λίτσα Ελευθεριάδου Εκπαιδευτικός
Μαρία Ρουστάνη Ελεύθερος Επαγγελματίας  ιδιοκτήτρια αντ/πείας και  συνεργείου αυ/τών
Μαριάννα Καλανίδου Ιδιωτικός Υπάλληλος
Νίκος Κουφοτόλης Υπάλληλος ΔΙΠΑΕ
Ντίνα Μυγδαλιά Συνταξιούχος – Ελεύθερος  Επαγγελματίας
Παναγίωτης Δανιηλίδης Διδάκτορας Φυσικής Αγωγής
Παντελής Χριστοφόρου Ιδιωτικός Υπάλληλος
Πασχάλης Αρβανιτόπουλος Πυροσβέστης ε.α
Παύλος Πουλίακας Πολιτικός Μηχανικός – Πρόερδος  εργαζομένων Περ/κής Ενότητας  Σερρών
Πέτρος Μπαλκούρης Δημόσιος Υπάλληλος
Ραφαήλ ΤσιντσάρηςΙδιωτικός Υπάλληλος
Σάκης Καραθανάσης Αστυνομικός ε.α – Πρόεδρος  Εβριτών Ν.Σερρών – Επίτιμος  Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Ν.Σερρών
Σάκης Κασελούρης Επιχειρηματίας – Δάσκαλος  Εργαστηρίου παραδοσιακού χορού
Σταυρούλα Τσόκανου Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Χριστίνα Αντωνιάδου Κτηνίατρος στη Δνση Αγροτικής  Ανάπτυξης ΠΕΣ
Χρήστος Γρηγοριάδης Πρόεδρος Οικοδόμων –  Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Χρήστος Γρηγορούδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής –  Υπάλληλος Υπουργείου Παιδείας
Χρήστος Πασόπουλος Αγρότης
Χρήστος Πόρναλης Δημόσιος Υπάλληλος
Χρήστος Πούλος Τελειόφοιτος Τμήματος Πολιτικών  Μηχανικών ΤΕ & Μηχανικών  Τοπογραφίας και  Γεωπληροφορικής

Για το θέμα της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Σερρών μίλησε ο Γιώργος Τσιμερίκας στο Επιλογές και στην εκπομπή Κάθε Μεσημέρι με την Ελένη Μωραΐτη

Τι είπε στην ομιλία του ο Γιώργος Τσιμερίκας

Αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι , 

σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε γιατην παρουσίασας στην πρώτη μας επίσημη εκδήλωση, που αφοράτην ανακοίνωση της αρχικής ομάδας υποψηφίων δημοτικών και τοπικώνσυμβούλων, της παράταξής μας. 

Πριν από δύο μήνες, κάναμε γνωστό στην Σερραϊκήκοινωνία,πως θα διεκδικήσουμε την διοίκηση του Δήμου και θαπροσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διορθώσουμεπαλιέςκαι αναχρονιστικές αντιλήψεις. 

Άνθρωποι έμπειροι της αυτοδιοίκησης, αλλά και πολλοί νέοι,ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για την αλλαγήπορείας του Δήμου. Στην προσπάθειά μας αυτή δεν υπάρχουνδιαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές, ούτε άλλου είδους διακρίσειςήδεσμεύσεις. 

Στόχος όλων μας είναι το κοινό συμφέρον του τόπου, γιατηνεπίτευξη του οποίου θα αγωνισθούμε με εντιμότητα- συνέπειακαιαποτελεσματικότητα, εφαρμόζοντας πολιτικές διαφάνειας, ισονομίας και αξιοκρατίας. 

Πιστεύουμε ότι όσοι κατέχουν ηγετικές θέσεις στουςΔήμουςκαι τη δημόσια διοίκηση γενικότερα, θα πρέπει να διακρίνονται απόηθικές αρετές, αλλά και διοικητικές ικανότητες, οι οποίες αποτελούνκαταλυτικά στοιχεία, για την άσκηση χρηστής διοίκησης, σεαντίθεση με καθεστωτικές, υπεροπτικές και αλαζονικέςσυμπεριφορές. 

Έτσι αποφασίσαμε τη δημιουργία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣΔημοτικήςΚίνησης Πολιτών ¨ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ¨.

Ο Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης έλεγε, ότι είναιεπιβεβλημένο οι ελεύθεροι πολίτες να έχουν συναίσθησηευθύνηςγια τα πολιτικά πράγματα. 

Ως πολίτες είμαστε υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουνγύρωμας, όχι μόνο για ότι πράττουμε, αλλά και για όσα παραλείπουμεναπράξουμε. 

Πιστεύουμε ότι την ιστορία μας πρέπει να την γράφουμεεμείςοι ίδιοι, ενεργώντας με βάση την ατομική αλλά και τησυλλογικήμαςευθύνη. 

Εμείς στην ανεξάρτητη κίνηση πολιτών που δημιουργήσαμε,πιστεύουμε ότι είναι πλέον η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνηπουμας αναλογεί, και να πάρουμε την μοίρα μας στα χέριαμας. 

Η τεχνολογία προχωρά με ασύλληπτους ρυθμούς, ηδεΕυρωπαϊκή Ένωση μας δείχνει τον δρόμο, με το νέοΕΣΠΑκαιταχρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης, της ΠράσινηςκαιΨηφιακής Μετάβασης κ.α. τα οποία θα βρίσκονται στοεπίκεντροτων εξελίξεων την επόμενη πενταετία. Επιβάλλεται λοιπόνναείμαστε πρωτοπόροι στην πορεία της ανάπτυξης και τουεκσυγχρονισμού. 

Ποια είναι σήμερα η υπάρχουσα κατάσταση στον Δήμομαςκαιποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Διαπιστώνουμε λοιπόν : 

∙ Τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας ⮚ με αύξηση της ανεργίας, 

⮚ με κλείσιμο επιχειρήσεων, 

⮚ με δραματική εικόνα κλειστών καταστημάτωνακόμηκαιστους κεντρικούς δρόμους της πόλης 

∙ Τη μείωση του πληθυσμού, γεγονός που διαπιστώθηκεμετηνπρόσφατη απογραφή του πληθυσμού, 

∙ Τα χωριά μας που αργοσβήνουν, 

∙ Ένα τόπος που νομοτελειακά ερημώνει, ∙ Διαπιστώνουμε κακοδιοίκηση από τη Δημοτικήαρχήκαιστρέβλωση στη λειτουργία του διοικητικού μηχανισμούτουΔήμου,

⮚ με άσκοπες μετακινήσεις υπαλλήλων, 

⮚ με αδιαφανείς διαδικασίες 

⮚ με καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων ⮚ με κακοδιαχείριση των οικονομικών ❖ διαπιστώνουμε σωρεία απευθείας αναθέσεων, χωρίςνα

εξασφαλίζεται το προσδοκώμενο οικονομικόόφελοςγιατο Δήμο από τον υγιή ανταγωνισμό ❖ και επιπλέον, σημαντικό μέρος αυτών τωναπευθείας

αναθέσεων να δίδεται σε επιχειρήσεις εκτός τουΔήμουΣερρών, ενώ υπάρχουν στην τοπική αγοράεπιχειρήσεις,που παρέχουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ήαγαθάκαιβιώνουν την δραματική μείωση του τζίρουτους. 

Διαπιστώνουμε την υποβάθμιση των υποδομών της πόληςμαςσε όλους του κλάδους, της υγείας, της πρόνοιας, αλλάκυρίωςτηςΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα γιατοΔήμομας,αλλά και τη χώρα μας, αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημαμετονχειρότερο τόπο, θρηνώντας της απώλεια αθώων ανθρώπινωνζωών.

Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό που ζούμε είναι ανάπτυξη,όμως, ΔΕΝ είναι ανάπτυξη, είναι ολιγωρία και στασιμότητα. 

Παρακολουθούμε με αγωνία και προβληματισμό : 

∙ Ένα Δήμο που αδυνατεί να δώσει ευκαιρίες στους νέους, ώστενα μείνουν και να εργαστούν εδώ. Να κυνηγήσουνταόνειράτους στον τόπο που γεννήθηκαν. 

∙ Έναν ευλογημένο τόπο, που όμως μέσα από αποσπασματικέςκαι ασύνδετες ενέργειες και δράσεις, παλινδρομεί νααποκτήσει ταυτότητα και αναπτυξιακή πορεία, ώστεναμπορείη κοινωνία να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Παρόλααυτάόμως παραμένει στάσιμος και προσκολλημένοςσεπαλαιοκομματικές πρακτικές. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, νομίζω πως αν μπαίναμε γιαλίγοστηθέση ενός ελεύθερου επαγγελματία, ενός επιχειρηματία, εμπόρου,ήενός αγρότη, θα διαπιστώναμε την πικρία και την απογοήτευση.Όλοι βιώνουμε το δράμα που εξελίσσεται στην πόληκαι ταχωριάμας.

Οι απλές διαπιστώσεις όμως δεν αρκούν. 

Οπωσδήποτε δεν είναι ώρα για υποσχέσεις και μεγάλαλόγια. 

Πιστεύουμε ότι για να αντιστρέψουμε τη φθίνουσαπορεία,πρέπει σαν κοινωνία να ομονοήσουμε και με πρωτοβουλίεςτουΔήμου να λειτουργήσουμε οργανωμένα και μεθοδικάστηβάσηενόςΚεντρικού Αναπτυξιακού Σχεδιασμούστον οποίο νασυμμετέχουνόλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις τουτόπου, χωρίςπροσωπικές, συντεχνιακές ή άλλου είδους επιδιώξεις. 

Δεν έχουμε άλλο χρόνο, ότι πρέπει να γίνει, έπρεπε ναέχει γίνειήδη, διότι οι εξελίξεις μας προσπερνούν και εμείς βρισκόμαστεσελήθαργο. 

Έχουμε ξεκινήσει ήδη, έναν άτυπο διάλογο με φορείςκαιπολίτες, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασηςευθύνης,ενός οράματος που χρειάζεται ο Δήμος Σερρών, γιαναανταπεξέλθειόχι μόνο στα καθημερινά αιτήματα και τις προσδοκίες τωνπολιτώναλλά με σχέδιο και ευρηματικότητα : 

∙ να προσδιορίζει τη νέα ταυτότητα του Δήμου∙ να αποκτήσει αναπτυξιακό προσανατολισμό

∙ να δημιουργεί ευκαιρίες στην πόλη μας έτσι ώστεοι νέοινα βλέπουν το μέλλον τους εδώ και ∙ να ανταποκρίνεται στις ευκαιρίες και τις προκλήσειςτουμέλλοντος. 

Θα μπορούσαμε φυσικά να καταθέσουμε άμεσαέναοραματικόπρόγραμμα που να περιλαμβάνει τα πάντα. Μια έκθεσηιδεών, μεστόχους πολλούς και εντυπωσιακούς, οι οποίοι δυστυχώςόμως,εξυπηρετούν κυρίως προεκλογικές σκοπιμότητες. 

Πρόθεσή μας είναι με υπομονή και επιμονή ναδιαμορφώσουμεένα σχέδιο άμεσης αντίδρασης, ρεαλιστικό και συνεκτικό, μεέναδιαφορετικό τρόπο σκέψης, που θα αποσκοπεί στη συμμετοχή, καιμια νέα κοινωνική στάση, η οποία να στηρίζεται στην ενεργοποίησηόλων των δυνάμεων του τόπου, στη δημιουργικότητακαι τηνανάπτυξη κοινωνικής δυναμικής. 

Ενός οράματος που θα ενσωματώνει τους προβληματισμούς, τιςιδέες και τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων, αλλά και των

προσωπικών απόψεων των απλών δημοτών, διότι απλούσταταπιστεύουμε, ότι για να έχει συνέχεια και διάρκειαένατέτοιοεγχείρημα, θα πρέπει να προκύψει με τη συμμετοχήτης κοινωνίαςκαι να στηρίζεται από αυτή διαχρονικά, εξασφαλίζοντας τηνμέγιστηδυνατή συναίνεση. 

Ενός οράματος ζωντανού, ξεκάθαρου που θα υπηρετεί καιθαεμπνέει τους πολίτες, με ένα εξίσου τολμηρό στρατηγικόσχέδιο. 

Με επίγνωση του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν, αλλά και τις δυσκολίες του εγχειρήματος της διοίκησης τουΔήμου,αποφάσισαν οι υποψήφιοι που ανακοινώνουμε σήμερα, νασυμμετέχουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, γιαένανέοξεκίνημα, με ρεαλισμό και αίσθημα ευθύνης. 

Η κοινή μας προσπάθεια θα είναι δύσκολη. 

Θα απαιτήσει κόπο και προσωπικές θυσίες. 

Με την Κίνησή μας ¨Σέρρες – Ώρα Ευθύνης¨ ερχόμαστεναενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε διαφορετικές γενιές, πουαγωνιούν για τον τόπο μας. 

Ενώνουμε πολίτες από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες,αλλά με ένα κοινό σκοπό. Ένα Δήμο Σερρών ισχυρό και φυσικάγιαόλους.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τις δημόσιες θέσεις και ταδημόσιααξιώματα, ως ευκαιρίες προσωπικής προβολής και καταξίωσηςαλλά σαν θέσεις ευθύνης. 

Πιστεύουμε, ότι τα έργα, οι πράξεις και η στάσηζωήςμας, πρέπει να είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν και μας ακολουθούνκαι όχι τα λόγια, οι υποσχέσεις, οι χαιρετούρες, οι ψευδεπίγραφεςεικόνες και η υπερπροβολή στα ΜΜΕ και κοινωνικής δικτύωσης. 

Θα πρέπει να προβάλλονται τα έργα μας και όχι εμείς. 

Δεν θα απαξιώσουμε το έργο προηγούμενων διοικήσεων, αλλάθα συνεχίσουμε κάθε δρομολογημένο έργο που θα βελτιώνει την εικόνα του Δήμου μας και των υποδομών του, ούτε θαοικειοποιηθούμε το έργο άλλων, αναγνωρίζοντας την προσφοράπου αναλογεί στον καθένα. 

Προέχει το καλό του τόπου και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίεςήάλλου είδους επιδιώξεις. 

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, της διασύνδεσηςκαι τηςαλληλεπίδρασης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακροόλατασυγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και της ευρύτερηςπεριοχής. 

Στο θέμα των υποδομών και των μεγάλων έργων πουθααναβαθμίσουν το Δήμο μας, θα πρέπει να κινηθούμε ποιογρήγορακαι ποιο μεθοδικά, με τη μέγιστη παραγωγική αξιοποίησητουανθρώπινου στελεχιακού δυναμικού. 

Για την υλοποίηση του σχεδίου μας πρωταρχικοί στόχοι, είναι : 

∙ Η αναπτυξιακή πορεία της τοπικής αγοράς, και ηδημιουργίαθέσεων εργασίας σε συνεργασία, 

⮚ με επιστημονικούς και λοιπούς αναπτυξιακούςφορείς(ΔΙΠΑΕ – ΕΒΕΣ κ.λ.π) 

⮚ με παράγοντες της αγοράς, 

⮚ με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, 

στη βάση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, απόόπου θα προκύψει και η ταυτότηταπουθα

αποφασίσουμε να δώσουμε στον Δήμο μας (Ενδεικτική προσέγγιση: ΣΕΡΡΕΣ- Τόπος Παιδείας–Πολιτισμού και Αθλητισμού) 

∙ Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, με τη στήριξητωνευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των ανθρώπωντουμόχθου. 

∙ Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. ∙ Η ενεργοποίηση και η συμμετοχή της κοινωνίας ∙ Η καλή συνεργασία και αξιοποίηση του ανθρώπινουδυναμικού του Δήμου, με την αλλαγή στον τρόποδιοίκησης,

με αλληλοσεβασμό, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα, και διαφάνεια 

∙ Η πλήρης αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων⮚ Με την ανάδειξη ιστορικής διαδρομής των Σερρώναπότην αρχαιότητα μέχρι σήμερα 

⮚ Με την οργάνωση και προβολή του υπάρχοντοςιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος, των σπουδαίωνΒυζαντινών και θρησκευτικών μνημείων, (Ενδεικτικάτου

Ι.Ν. των Αγίων Θεοδώρων, της Ι.Μ. ΤιμίουΠροδρόμου, του Βυζαντινού κάστρου της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ) 

⮚ Με την αναβάθμιση και τη μεγιστοποίησητης αξιοποίησης του Αυτοκινητοδρομίου. 

⮚ Με την ταχεία αποπεράτωση του κολυμβητηρίουτουαθλητικού πάρκου Ομόνοιας και την ανάδειξητων

Σερρών, ΟΧΙ ΜΟΝΟ σαν τόπο με δυνατότητες διοργάνωσης αγώνων μηχανοκίνητου και κλασσικούαθλητισμού, αλλά και σαν φυτώριο πρωταθλητώναλλάκαι μεγάλου αριθμού αθλητών μεγάλων διακρίσεων. 

∙ Η ταχεία απορρόφηση χρηματοδοτήσεων και εκτέλεσηέργων,με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς ολιγωρίες και καθυστερήσεις∙ Η συνετή και εξορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών, μεόρους ανταποδοτικότητας και απόλυτης διαφάνειας. ∙ Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. ∙ Η ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των χωριώνμας, μεενίσχυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μέσααπόέναολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης της αγροτικής ανάπτυξης.∙ Η συστράτευσή μας με ανθρώπους που επιθυμούνναζήσουναυτοί και οι οικείοι τους σε έναν ανθρώπινο Δήμο, σύγχρονοκαι λειτουργικό, που να μπορεί να προσφέρει στουςδημότεςτου τα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες, με τις υποδομέςκαιτο κοινωνικό του πρόσωπο, όχι μόνο στην πόλη, αλλάκαι σταχωριά μας, τα οποία δυστυχώς εγκαταλείφθηκανστηντύχητους. 

∙ Η αντιστροφή του κλίματος φυγής των νέων, γιαεξεύρεσηεργασίας σε άλλες πόλεις της επικράτειας, ή ακόμηχειρότερασε χώρες του εξωτερικού. 

Όλοι εμείς στην ¨Ωρα Ευθύνης¨ πιστεύουμε

∙ στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, ∙ στους ενεργούς πολίτες, 

∙ στους εθελοντές, 

∙ στους κοινωνικούς εταίρους 

∙ στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, 

Επιπλέον θα ήθελα να προσθέσω μια παράμετροπουτηθεωρώιδιαίτερα σημαντική. Τους Σερραίους επιστήμονες πουδιακρίνονταισε χώρες του εξωτερικού, αλλά και στη πατρίδαμας. Ενδεικτικάαναφέρω τους Δημήτρη Ψάλτη – Βίκυ Καλογερά και ΝίκοΚυρπίδηοι οποίοι διακρίνονται στις Η.Π.Α. 

Ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό κεφάλαιο το οποίοπρέπεινατιμήσουμε, αλλά κυρίως να το αξιοποιήσουμε. Γιατί όλοι αυτοίοιΣερραίοι αγαπούν και νοσταλγούν την ιδιαίτερή τους πατρίδα. 

Για το σκοπό αυτό, θα ιδρύσουμε την ΟμάδαΣερραίωνΕπιστημόνων, για την καταγραφή και την αξιοποίησήτους, ωςπρεσβευτές των Σερρών ανά τον κόσμο. 

Πιστεύουμε ότι, μια νέα διοίκηση που θα κατορθώσει ναενεργοποιήσει και να ενώσει όλες αυτές τις δυνάμεις τηςτοπικήςκοινωνίας, αλλά και τους ανά τον κόσμο Σερραίους επιστήμονες, θαμπορέσει να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα, ώστε οΔήμοςνααποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και εν τέλει ναοδηγηθεί στομέλλον που μας αξίζει με σταθερή αναπτυξιακή πορεία. 

∙ Μας αξίζουν τα καλύτερα, 

∙ Δεσμευόμαστε ότι θα πορευτούμε με σοβαρότητα-ανιδιοτέλεια – εντιμότητα και πλήρη διαφάνεια. Σας ευχαριστώ και σας καλώ όλους, κυρίως όμως τους νέους, νασυμπορευθούμε για ένα Δήμο Σερρών της Ανθρωπιάς, τηςΑλληλεγγύης και της Προόδου. 

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσωτους υποψηφίουςσυμβούλους που ανακοινώνουμε σήμερα, που με εμπιστεύθηκανκαι γίνονται συνοδοιπόροι από την αρχή σ΄ αυτή την προσπάθεια. 

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνουμε τμηματικάκαι τους υπόλοιπους, με τους οποίους όλοι μαζί θα δώσουμε, τημάχη των εκλογών της 8 

ης Οκτωβρίου.

Θέλω να επισημάνω δημόσια, προς όλους τους συνεργάτεςτηςπαράταξής μας, ότι στις δυσκολίες θα βρίσκομαι δίπλασαςαλλάστις επιτυχίες σας, θα στέκομαι πίσω από εσάς. 

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη, ναγυρίσουμε σελίδα και να ξαναφέρουμε την ελπίδα στην πόληκαιταχωριά μας. 

Νοιώθω, πως με τη βοήθεια του Θεού και τηβοήθειαόλωνσας, θα καταφέρουμε να πετύχουμε. Εξάλλου το έμβλημάμας, τοΠεριστέρι της Ελπίδας συμβολίζει ακριβώς, την ισχυρήμαςβούληση,να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ανεξάρτητηκίνηση πολιτών. 

Κλείνοντας της ομιλία μου θα ήθελα να θέσωορισμέναερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν τη σημερινήΔημοτική Αρχή : 

Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο διοίκησης τουανθρώπινου δυναμικού και την διαχείριση των οικονομικών;1. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που στηρίχθηκε η τοπική αγορά ; 

2. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που υποστηρίχθηκαντα χωριά μας ; 

3. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρομίου, του μεγαλύτερου συγκριτικού μας πλεονεκτήματος ; 

4. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία εκτέλεσης των έργων υποδομής ; 

⮚ του κολυμβητηρίου του πάρκου Ομόνοιας, ⮚ του Κεντρικού πάρκου 

⮚ του κολυμβητηρίου της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων⮚ του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Ιωάννη⮚ του Εθνικού Σταδίου ; 

5. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση των προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας 

⮚ του Κυκλοφοριακού προβλήματος,

⮚ της έλλειψης χώρων στάθμευσης ; 

6. Είμαστε ικανοποιημένοι από τις προεκλογικές υποσχέσεις που δόθηκαν, αλλά έμειναν απραγματοποίητα όνειρα; 7. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση του σοβαρού ζητήματος ηλεκτροφωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας;8. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που αναλαμβάνει τιςευθύνες για τα λάθη και τις παραλήψεις της η σημερινή Δημοτική Αρχή ; 

9. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα ασφάλειας του προσωπικού στους χώρους εργασίας και τα σχολεία ; 

10. Ποια θα ήταν η εικόνα του Δήμου μας σήμερα, με μια Δημοτική αρχή της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ της ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και της ΕΥΘΥΝΗΣ ; 

Εμείς θα συνεργασθούμε και θα αξιοποιήσουμε στομέγιστοβαθμό το προσωπικό του Δήμου και θα παράγουμε τααποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι και χρειάζεται ο τόπος. 

Σας θέλουμε όλους συμμέτοχους στην προσπάθεια αυτή. Δεν περισσεύει κανείς. 

¨ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ¨ 

¨ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ – ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ¨

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία και τη στήριξή σας. 

Ήρθε η ώρα να ανακοινώσουμε τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους μας. 

Θα παρακαλέσω, μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των ονομάτων, οι υποψήφιοι να προσέλθουν δίπλα μου, για μια αναμνηστική φωτογραφία.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img