spot_imgspot_img

Σέρρες: 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ με δύο συγκεντρώσεις και πορεία

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

24ωρη Πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ. Στις Σέρρες θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις σε Εργατικό Κέντρο και Πλατεία Ελευθερίας.

Εργατικό Κέντρο Σερρών

Στο Εργατικό Κέντρο στις 11.00 όπου θα συμμετάσχουν το Εργατικό Κέντρο, η ΝΕ ΑΔΕΔΥ Σερρών, η ΟΕΒΕΣ Σερρών, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σερρών και άλλοι φορείς όπως αναφέρουν στα καλέσματα συμμετοχής που εξέδωσαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστον νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους.

Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Η ΓΣΕΕ, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της, καθώς και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

 • 1.ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
 • 2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
 • 3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ  ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 • 4.ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 • 5.ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
 • 6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
 • 7.ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
 • 8.ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Μισή ώρα νωρίτερα (10.30πμ) στην Πλατεία Ελευθερίας έχουν δώσει ραντεβού συγκέντρωσης «φορείς και σωματεία εργαζομένων» όπως αποκαλούνται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και στην οποία θα συμμετάσχει, η ΕΝΙΝΣ (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών) και φοιτητές του ΔΙΠΑΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 10:30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από το έγκλημα στα Τέμπη και η χώρα σείεται από οργή και τον καθημερινό αγώνα. Τα μεγάλα, πρωτοφανή  συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με τον παλμό των εργαζόμενων και της νεολαίας, τα πανό σε σχολεία, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιχειρούν να βάλουν το έγκλημα στον πάγο, να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη.

Η μαζική συμμετοχή  εργατικών σωματείων, φοιτητών, μαθητών, και όλου του Σερραϊκού Λαού, έδειξαν ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα επιστρέψουμε να συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και με την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  που καλούν τα σωματεία και φορείς του Ν. Σερρών. 

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ένα  μεμονωμένο περιστατικό αλλά  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του λαού  σε μια σειρά από περιστατικά  που αποδεικνύουν πως με όλες τις κυβερνήσεις, το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του σαν κόστος. Να θυμηθούμε τι έγινε   με τη διαχείριση της πανδημίας, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τα εργατικά ατυχήματα.   Και μιλάμε για το ίδιο κράτος, την κυβέρνηση της ΝΔ,   που φρόντισε να   φτιάξει  υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και  το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά δεν έκανε τίποτα για   την ηλεκτρονική επιτήρηση των τραίνων.

 Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα ποιο αποφασισμένοι και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα.

 Διεκδικούμε:

 • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
 • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας
- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img