spot_imgspot_img

Σέρρες: Φουσκώνει το ποτάμι της οργής για το δυστύχημα στα Τέμπη

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img
  • Οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ πήραν την σκυτάλη των διαμαρτυριών
  • «Δολοφόνοι» και «Μαύρο-Μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στην Φυλακή» τα συνθήματα που κυριάρχησαν

Με μια συγκέντρωση και πορεία που είχε μεγαλύτερη συμμετοχή, από αυτήν της περασμένης Κυριακής (την οποία είχαμε χαρακτηρίσει ως την μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών) συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των πολιτών και στις Σέρρες, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή περισσότερων από 57 νέων ανθρώπων και για την επικοινωνιακή διαχείριση που δείχνει να προσπαθεί να … «επιβάλει» η Κυβέρνηση!

Πλέον αντί να εκτονώνονται οι αντιδράσεις, ολοένα και περισσότεροι πολίτες σηκώνονται από τον καναπέ και τα …πληκτρολόγια και βγαίνουν στους δρόμους. Το βράδυ της Τετάρτης περισσότεροι από 4.000 Σερραίοι, όλων των ηλικιών (δειτε το φωτορεπορταζ), βγήκαν στους δρόμους και ακολούθησαν τους Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ κραυγάζοντας «Δολοφόνοι»!!! στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών.

Αυτή την φορά ένα από τα συνθήματα είχαν στόχο και προσωπικά τον βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή (που παραιτήθηκε από την θέση του Υπουργού Μεταφορών, αλλά την Δευτέρα ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής).

Το σύνθημα «Μαύρο-Μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στην Φυλακή» ακούστηκε ουκ ολίγες φορές, κατά την διάρκεια της πορείας των χιλιάδων Σερραίων στους δρόμους της πόλης.

Αποκορύφωμα τα 57 κεριά που άναψαν οι διαδηλωτές κάτω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ  Κώστα Καραμανλή στο κέντρο της πόλης των Σερρών (του οποίου η πρόσφατα ανακαινισθείσα ταμπέλα που έγινε φωτιζόμενη είναι πλέον σβηστή!!!).

Oι διαδηλωτές δεν ξέχασαν τον 11χρονο Βασίλη που έχασε τόσο άδικα την ζωή του τον περασμένο Δεκέμβριο, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών φωνάζοντας το σύνθημα  «Στις Σέρρες ο Βασίλης στα Τέμπη οι φοιτητές στον βωμό του κέρδους χάνονται ζωές».

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν με δικό τους πανό και ο σύνδεσμος φιλάθλων του Πανσερραϊκού CheGuevaraclub. 

Η πορεία ολοκληρώθηκε μετά από μία ωρα και οι φοιτητές έδωσαν την υπόσχεση πως δεν σταματήσουν τον αγώνα μέχρι οι νεκροί συμφοιτητές τους βρουν δικαίωση.

Απουσία των πολιτικών ταγών

Εντύπωση μας προκάλεσε η απουσία από την πάνδημη συγκέντρωση και πορεία των τοπικών βουλευτών της αντιπολίτευσης (Αβραμάκη Λευτέρη του ΣΥΡΙΖΑ και Μπούμπα Κώστα της Ελληνικής Λύσης. Φυσικά δεν περιμέναμε να βρίσκονται οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, πολλώ δε μάλλον ο παραιτηθείς υπουργός), όπως δεν εντοπίσαμε και KANENAN από τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού (Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους (εξαιρείται ο Π.Φαρμάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Αντώνης Γεωργούλας επικεφαλής της “διάβασης πεζών”), Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακόυς Συμβούλους) Ουτε φυσικά(;) κανείς από ΕΒΕΣ, ΟΕΒΕΣΣ, Εμπορικό Σύλλογο.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img