spot_imgspot_img

30 κάτοικοι της οδού Ίωνος Δραγούμη, κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την μετονομασία τμήματος της-ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ!!!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Οδός Ίωνος Δραγούμη – Ένας δρόμος … τέσσερα ονόματα!!!

Διαμαρτύρονται 30 κάτοικοι της οδού Ίωνος Δραγούμη (το σύνολο σχεδόν) κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών να μετονομαστεί τμήμα της οδού,  ερήμην της γνώμης των κατοίκων της οδού!!!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην διαμαρτυρία τους:  

30 κάτοικοι της οδού Ίωνος Δραγούμη προσέφυγαν κατά της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στη μετονομασία τμήματος της οδού που εκτείνεται από τον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων μέχρι και το ναό του Τιμίου Προδρόμου σε «Μητροπολίτου Μαξίμου».

Η απόφαση έχει ως αιτιολογία ότι η συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του μητροπολίτη αποτελεί εξαιρετικό λόγο ο οποίος επιτρέπει τη μετονομασία της οδού.

 Όμως εγείρονται ερωτήματα όπως το αν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ψήφισαν παμψηφεί υπέρ της απόφασης αυτής και μάλιστα χωρίς την προβλεπόμενη κατά το νόμο γνώμη της Επιτροπής Διαβούλευσης, για να εκφέρουν  έστω τις απόψεις τους οι κάτοικοι του τμήματος αυτού, έλαβαν υπόψη τους τις συνέπειες που θα φέρει η κατάτμηση μιας ήδη κατατμημένης οδού, καθώς μια λωρίδα δρόμος θα φέρει πλέον ούτε ένα, ούτε δύο αλλά ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ( Ι. Δραγούμη, Μ. Μαξίμου, Μ. Κωνσταντίνου και Ν. Πλαστήρα) και φυσικά  το γεγονός ότι οι πολίτες της οδού αυτής θα πρέπει να κάνουν τουρ στις δημόσιες υπηρεσίες και τις Τράπεζες για να αλλάζουν τα στοιχεία τους.

Όλα τα παραπάνω δεν σχετίζονται καθόλου με  την προσωπικότητα, το πνευματικό και θρησκευτικό έργο, την κοινωνική προσφορά και το ήθος του σεβάσμιου Μητροπολίτη Μαξίμου, εναντίον του οποίου κανένας από τους πολίτες δεν επιθυμεί να προσάψει απολύτως τίποτε.

Και αν όπως φαίνεται υπάρχει η πρόθεση να τιμηθεί ο μακαριστός γιατί δεν επιλέχθηκε η λύση της κατασκευής μιας προτομής του ή η ονοματοδοσία κάποιας πλατείας και αντ’ αυτού ζητείται από ένα μέρος των  κατοίκων της Ίωνος Δραγούμη, οι οποίοι ανήκουν σε μεγάλο ποσοστό στην τρίτη ηλικία να ταλαιπωρηθούν;

Άραγε γνωρίζει κάποιος από τους δημοτικούς συμβούλους ότι στο κομμάτι της οδού που ζητήθηκε να μετονομαστεί ότι υπάρχει πινακίδα σε σπίτι που μετρά εκατό και πλέον χρόνια με το όνομα του Δραγούμη;

  • Γνωρίζουν το τεράστιο έργο και τη συνεισφορά του στο Μακεδονικό Αγώνα;
  •  Γνωρίζουν ότι υπηρέτησε ως πρόξενος των Σερρών, μιας πόλης με μεγάλη ιστορία;    

Δυστυχώς όμως φθάνουμε για άλλη μια φορά στην διαπίστωση ότι αφενός η γνώμη των πολιτών δε μετρά για το κράτος και αφετέρου ότι η μνήμη των ιστορικών γνώσεων είναι επιλεκτική.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφερθεί μια φράση του αείμνηστου και πάντα επίκαιρου Ίωνα Δραγούμη:

« Ας λείψη το κράτος, που θα της είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνη την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρή το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξη μορφή ή να χαθή. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img