spot_imgspot_img

Σέρρες: Νέο Εθελοντικό Τμήμα τον Μάρτιο στον Ε.Ε.Σ Σερρών

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Στην έναρξη ενός νέου Τμήματος Εθελοντών –πρώην Νοσηλευτικής (Τομέας Υγείας) προχωρά μέσα στο Μάρτιο το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με την Πρόεδρό του Μαρία Θεοδωρίδου που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών. Στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα γίνει 3μηνη επαίδευση και πρακτική στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Σερρών. Η κ. Θεοδωρίδου είπε πως το υπάρχον Τμήμα έχει ενεργά 30 άτομα και η ενίσχυσή του είναι αναγκαία λόγω των μεγάλων αναγκών της κοινωνίας.

Μεγάλη η ανταπόκριση των Σερραίων για βοήθεια σε Τουρκία – Συρία

Αναφερόμενη στη συγκέντρωση βοήθειας για τους λαούς της Τουρκίας και Συρίας, η κ. Θεοδωρίδου είπε πως ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Σερραίων και ήδη η συγκέντρωση ειδών – κυρίως προσωπικής υγιεινής- συνεχίζεται. Η βοήθεια από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνεται στα κεντρικά και αποστέλλεται αρμοδίως.

Ήδη αναχώρησε την Κυριακή η ανθρωπιστική βοήθεια 40 τόνων για τη Ν.Α Τουρκία, ενώ αύριο Τρίτη θα αναχωρήσει ανθρωπιστική βοήθεια 20 τόνων από το λιμάνι του Πειραιά, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, όπου θα παραληφθεί από την Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img