spot_imgspot_img

ΔΕΥΑΣ: Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στον Ελαιώνα-Προϋπολογισμού 384.000€

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Στο τοπικό διαμέρισμα του Ελαιώνα και παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, την Παρασκευή 17/2 το μεσημέρι υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας το έργο «Αντικατάσταση μεταφορικών αγωγών εξωτερικών υδραγωγείων Ξηροτόπου και Ελαιώνα, καθώς και κατασκευή νέας δεξαμενής νερού στον Ελαιώνα».

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σερρών ανέφερε, «Είναι μία πολύ ωραία ημέρα σήμερα για τους κατοίκους του Ελαιώνα αλλά και του Ξηροτόπου, καθώς με τη σύμβαση που υπογράφουμε ξεκινάει άμεσα το έργο αντικατάστασης των μεταφορικών αγωγών ύδρευσης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΣ, προϋπολογισμού 384.000 ευρώ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες, λύνει χρόνια προβλήματα που υπήρχαν με διαρροές νερού εξαιτίας του πεπαλαιωμένου δικτύου στις περιοχές του Ελαιώνα και του Ξηροτόπου.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑΣ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μεταφορικών αγωγών ύδρευσης, στον Ξηρότοπο, από την ήδη κατασκευασθείσα νέα δεξαμενή μέχρι το υπάρχον φρεάτιο πηγών, συνολικού μήκους 1.224 μέτρων και στον Ελαιώνα από το φρεάτιο συγκέντρωσης νερού στις πηγές Ελαιώνα μέχρι την νέα προκατασκευασμένη δεξαμενή νερού συνολικού μήκους 840 μέτρων.

Η αντικατάσταση των αγωγών αποτελεί το 4ο υποέργο στο μεγάλο έργο της κατασκευής εξωτερικών δικτύων της ΔΕΥΑΣ, ύψους 6,285 εκατ.ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που περιλαμβάνει ακόμη:

1) την κατασκευή νέων αγωγών πέριξ του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων, το οποίο ήδη υλοποιείται καθώς και   

2) την ενιαία διαχείριση των εξωτερικών υδραγωγείων Καλών Δένδρων – Χριστός.

3)την κατασκευή του νέου τμήματος του αγωγού στον Λευκώνα.

Έργα για το οποία σύντομα αναμένεται να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και τα οποία βελτιώνουν τις υπηρεσίες ύδρευσης στην πόλη και τα χωριά.

Αυτή τη χρονιά ο Δήμος μας θα είναι ένα εργοτάξιο, καθώς θα βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά έργων για τα οποία έχουμε εξασφαλίσαμε από την αρχή της θητείας μας χρηματοδοτήσεις,  που φθάνουν τα 62 εκατ.ευρώ.

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των έργων μας, φυσικά, κατέχει η ΔΕΥΑΣ με εντάξεις έργων ύψους άνω των 40 εκατ.ευρώ,

Για αυτή την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλουν και τα αποτελέσματα που φέρνουν θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τη Διοίκηση και τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΣ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος,σημείωσε πως η επιλογή του χώρου για την υπογραφή της σύμβασης έχει την δική της σημασία, καθώς η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει εξ ίσου όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

«Με το έργο αυτό», συνέχισε ο κ.Χαλκιόπουλος, «επιλύετε τόσο το πρόβλημα στεγανότητας και φθοράς όσο και η καλύτερη παροχή νερού γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον φαινόμενα  χαμηλής πίεσης. Επίσης οι αγωγοί που θα κατασκευαστούν καταργούν τον αμίαντο, πράγμα που ζητούν οι κάτοικοι των 2 κοινοτήτων εδώ και πολλά χρόνια. Όπως έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη, στόχος μας είναι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που χρόνιζαν και αυτό κάνουμε».

Τα έργα της ΔΕΥΑΣ, όπως είπε ο πρόεδρος της, «θα συνεχιστούν τόσο με εντάξεις όσο και με την υλοποίηση αυτών. Αυτή την στιγμή, η επιχείρηση πραγματοποιεί έργα αξίας 22 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το δήμο», κατέληξε ο κ.Χαλκιόπουλος

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Βλάχος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη όσο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνουν, με την πραγματοποίηση έργων στην περιοχή.

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γερμανός Καμελίδης και ο Γεν. Διευθυντής Νίκος Σαφαρίκας.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img