spot_imgspot_img

Το Πράσινο & Μωβ στις Σέρρες

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img
  • «Δεν είναι λογικό οι Σέρρες να έχει υπουργό Μεταφορών και πιο πριν υπουργό Δημοσίων Έργων και να μη συνδέεται με τη σιδηροδρομική Εγνατία και τη Θεσσαλονίκη»
  • Η Διακήρυξη της συμμαχίας των 7 που συγκροτούν το «Πράσινο και Μωβ» 

Συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες έδωσε η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ», το μεσημέρι της Τρίτης 14-2-2023, εστιάζοντας στην εγκατάλειψη της περιοχής, τη συρρίκνωση του πληθυσμού, την απαράδεκτη υποβάθμιση της υγείας, το έλλειμα στον πολιτισμό και την περιθωριοποίηση σημαντικών κοινωνικών στρωμάτων. Και κατέθεσε πράσινες και εναλλακτικές προτάσεις.

«Υπάρχει μεγάλο άγχος και στεναχώρια σε πολλούς για το πως θα τα βγάλουν πέρα. Οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε μια κατάσταση παραίτησης», τόνισε η Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφος, συνεπικεφαλής της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ. 

«Πώς να αντιμετωπίσει κανείς την ακρίβεια, την ανεργία, την ανασφάλεια που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ευρώπη, τις φυσικές καταστροφές… Έχουμε μπει ήδη σε μια μαύρη εποχή και χρειάζεται να παλέψουμε για να βρούμε τον δρόμο εξόδου από αυτές τις πολλαπλές κρίσεις, που η μια διαδέχεται την άλλη. Στη συμμαχία Πράσινο και Μωβ βρήκαμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε ό,τι μας χωρίζει και να αναπτύξουμε πνεύμα συνεργασίας, ώστε να πολεμήσουμε το σκοτάδι και τον διχασμό. Σε αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας, ώστε με μια σειρά πολιτικών που εστιάζουν στη κοινωνία, στο περιβάλλον και στα δικαιώματα να βρούμε την έξοδο. Διαφορετικά με την κοινωνία εξαθλιωμένη και διχασμένη τα φώτα του πολιτισμού μας θα σβήσουν για πάντα», σημείωσε.

Τα προβλήματα του ν.Σερρών

«Δεν είναι δυνατόν ο Νομός Σερρών, με τη μεγάλη καλλιεργήσιμη έκταση και γονιμότητα των εδαφών, τα νερά, να απαξιώνεται, να συρρικνώνεται πληθυσμιακά (14,3% την τελευταία δεκαετία) και να καταλαμβάνει το χαμηλότερο ΑΕΠ σε όλη τη χώρα σε βάθος 20ετίας», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων/EFA.

 «Δεν είναι λογικό να έχει υπουργό Μεταφορών και πιο πριν υπουργό Δημοσίων Έργων και να μη συνδέεται με τη σιδηροδρομική Εγνατία και τη Θεσσαλονίκη και να υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο τη μέρα μέχρι τη Δράμα και όχι την Αλεξανδρούπολη. Δεν είναι ανεκτό να φυτοζωεί το ΕΣΥ και να μην υπάρχουν αναισθησιολόγοι ή ασθενοφόρα. Ο θάνατος της τευτλοκαλλιέργειας και η οικονομική καθίζηση δεν συγκίνησε τις κυβερνήσεις.

«Το πράσινο και μωβ είναι μια πολύχρωμη συμμαχία νέων πολιτικών δυνάμεων που διεκδικούν τα δικαιώματα στην ζωή όχι με επιδόματα και πολιτικές ισχυροποιούν τους δυνατούς και κάνουν πιο αδύναμους και εξαρτημένους τους πολίτες», ανέφερε ο Θανάσης Μακρής, τ. περιφερειακός σύμβουλος. 

Οι πολίτες θα μπορούσαν να έχουν 1200Kw ετησίως δωρεάν για τα επόμενα 20χρόνια

«Τα 10 δισεκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στις ενεργειακές εταιρείες ήταν αρκετά να χρηματοδοτήσουν 1200 κιλοβατώρες ετησίως δωρεάν για πολίτη αυτής της χώρας για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια αν επενδυόταν σε φωτοβολταϊκά και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτή είναι η προσέγγιση μας για βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση που θέλει τον πολίτη αυτόνομο μέσα από την εξασφάλιση ελάχιστο εγγυημένο ενεργειακό εισόδημα. Η κυκλική οικονομία και πραγματική ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και υπηρεσιών στην τοπική αγορά αποτελεί το κλειδί όχι μόνο για μείωση του κλιματικού αποτυπώματος του παραγωγικού μοντέλου αλλά ουσιαστικά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των κοινωνικών συνεπειών της εξάντλησης των πόρων που προκαλεί το παραγωγικό μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς».

Πρόταση για τους Ρομά

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε η Στεργιανή Ντίνα, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Νέα Ατλαντίδα και στέλεχος του Εθνικού Κόμματος Ρομα, που περιέγραψε τα προβλήματα των Ρομά και ανάπτυξε πρόταση δημιουργίας οικοκοινοτήτων σε εγκαταλειμμένα χωριά των Σερρών, όπου θα εγκατασταθούν οικογένειες Ρομά και θα αναπτύξουν βιώσιμη παραγωγική και αγροτική δραστηριότητα.

Το «Πράσινο και Μωβ» είναι μια ευρεία συμμαχία 7 κομμάτων για:

·         σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις,
·         αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,
·         δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,
·         στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων,
·         μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Οι προοπτικές συνεργασίας

Στην ερώτηση μας για τις προοπτικές μιας συνεργασίας για κυβέρνηση, αν επιτύχουν την είσοδό τους στην Βουλή (με την απλή αναλογική, αν επιτευχθεί το 3% που είναι το όριο εισόδου στην κατανομή των εδρών, εκλέγονται 8 βουλευτές). Ο κ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί τότε και θα τεθουν φυσικά, απαράβατοι όροι, για την συμμετοχή, καθώς όπως είπε , το “Πράσινο&Μωβ” δεν θα απεμπολήσει αυτά για τα οποία αγωνίζεται.

Η Διακήρυξη της συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ»

Download [22.78 KB]

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img