spot_imgspot_img

Σέρρες: Στα «σκαριά» συνεργασία Δήμου Σερρών με Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Από τα θετικά και ωφέλημα της ημερίδας «Πλοήγηση στο διαδίκτυο: Κίνδυνοι και κανόνες ασφαλείας για παιδιά και εφήβους»που διοργανώθηκε χθες στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ, προστίθεται και η συνεργασία του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια με τον Δήμο Σερρών, που προέκυψε από πρόταση της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη και ολοκληρώθηκε με συγκεκριμένη πρόταση από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Η κ. Παλάζη πρότεινε στο τέλος της ημερίδας, να υπάρξει συνεργασία ώστε να γίνονται ομιλίες κυρίως για γονείς και εφήβους διαζώσης ή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας,με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περισσότερης διάδρασης.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Δημάρχου και μετά την θετική ανταπόκριση του κ. Σφακιανάκη, ο κ. Χρυσάφης έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» τονίζοντας πως η πρόταση αυτή μπορεί να υλοποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί με την ένταξή της στο πρόγραμμα smartcities(έξυπνες πόλεις).

Στην κατάμεστη αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ, με πολλούς κυρίως γονείς και εφήβους, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Ειδικός Ερευνητής – Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και η κ.Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, επικεφαλής καθηγήτρια στον τομέα της Εγκληματολογίας και της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS College και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Uclan.

Ο κ. Σφακιανάκης, ξεκαθάρισε πως ο κάθε χρήστης έχει ένα μοναδικό ηλεκτρονικό αποτύπωμα και οι τόποι περιήγησης του καταγράφονται καί μένουν για πάντα, αναφέρθηκε στους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης, στα άπειρα περιστατικά απάτης που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει καθώς και στο «σκοτεινό διαδίκτυο» μεταφέροντας την πολύπλευρη εμπειρία του , όπως και η κ. Ιωάννου. Και οι δύο απήντησαν σε ερωτήσεις, εκπαιδευτικών, γονέων και εφήβων που έγιναν στο τέλος της ημερίδας.

Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σερρών, το «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Travel Edition με την υποστήριξη της Eurolife FFH.

 ertnews.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img