spot_imgspot_img

Δήμος Σερρών: Λειτουργικό και ασφαλές το γήπεδο στο τέλος του καλοκαιριού

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Απόλυτα λειτουργικό και ασφαλές θα είναι στο τέλος του καλοκαιριού το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών του Δήμου Σερρών, Γιώργος Νυχτοπάτης.

«Η δέσμευση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, είναι τα έργα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών να είναι λειτουργικό και ασφαλές μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού ενόψει και της ενδεχόμενης ανόδου του Πανσερραϊκού στη Super League», είπε ο κ. Νυχτοπάτης υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να απολαμβάνουν οι Σερραίοι ένα ασφαλές Δημοτικό Γήπεδο για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο Δημοτικό Γήπεδο εκτός του αστικού ιστού. «Βούλησή μας είναι ο χώρος, όπου βρίσκεται σήμερα το Γήπεδο να απελευθερωθεί για τη δημιουργία του Κεντρικού Πάρκου Σερρών», επισήμανε ο κ. Νυχτοπάτης.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Μελετών του Δήμου Σερρών έκανε λεπτομερή αναφορά για τους λόγους που δεν ξεκίνησαν τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών κι ενώ από τον Οκτώβριο του 2021 στα ταμεία του Δήμου βρίσκεται το 1 εκατομμύριο ευρώ από χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με τη καταλυτική συνδρομή του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Νυχτοπάτης διευκρίνισε ότι το έργο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως σύνολο τεσσάρων υποέργων:

1.Προμήθεια και αντικατάσταση λυχνιών προβολέων με LED

2.Προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων και υλικών

3.Επείγουσες εργασίες συντήρησης και αποκατάσταση φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου

4.Προμήθεια και αντικατάσταση φθαρμένων υλικών στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου από βιοκλιματικά υλικά

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Νυχτοπάτης, ο διαγωνισμός για την προμήθεια και αντικατάσταση των λυχνίων προβολέων με LED κρίθηκε άγονος και προκηρύσσεται εκ νέου το επόμενο διάστημα, ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των καθισμάτων είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχουν ενστάσεις από συμμετέχουσα εταιρεία ενώ   διευκρίνισε ότι το έργο προβλέπει ότι μαζί με την αντικατάσταση των 4.500 καθισμάτων στο Βόρειο και Νότιο Πέταλο του Γηπέδου θα γίνει και η μόνωση των κερκίδων. Όπως είπε βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να προχωρήσουν τα άλλα δύο υποέργα. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργαστηριακοί έλεγχοι που διενήργησε ο ΟΠΑΚΠΑ, ενώ το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η μελέτη στατικής επάρκειας και ταυτόχρονα η νομιμοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουν οι παραπάνω διαδικασίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά πολύπλοκες διαθέτοντας από ίδιους πόρους πάνω από 90.000 ευρώ. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από αιρετούς ή από υπηρεσιακούς παράγοντες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας θα προχωρήσουν τα έργα που αφορούν το εξωτερικό περίβλημα του γηπέδου και την αποκατάσταση των φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις στις κερκίδες», είπε ο κ. Νυχτοπάτης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Πανσερραϊκού για την υλοποίηση των έργων.

«Σε κάθε περίπτωση, βούληση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη είναι στη διάρκεια του καλοκαιριού με χρήματα του έργου και με πρόσθετους πόρους του Δήμου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που θέτει η Super League», κατέληξε ο κ. Νυχτοπάτης.

 ertnews.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img