spot_imgspot_img

Σέρρες – Οι εστιάτορες ζητούν παράταση της παράτασης ατελούς χρήσης κοινόχρηστων χώρων και για το 2023

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Η παράταση του μέτρου έληξε στις 15 Ιανουαρίου 2023

Η Ενωση Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Σερρών με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με κοινοποίηση στους αρμόδιους υπουργούς, ζητούν την παράταση του μέτρου της ατελους χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και για το 2023.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε παρατάθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 η δυνατότητα των δήμων να παραχωρούν ατελώς κοινόχρηστους χώρους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κ.λπ.) για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Όπως προέβλεπε η  τροπολογία, η δωρεάν επέκταση των κοινόχρηστων χώρων δεν μπορεί να ξεπερνά το τριπλάσιο χώρο της κανονικής αδειοδότησης, ή να είναι ικανή  για την ανάπτυξη του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων.

Διευκρινίζεται επίσης ότι επί των πρόσθετων χώρων οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να τοποθετούν μόνιμες κατασκευές ή να βγάζουν ηχεία.

Το μέτρο είχε θεσπιστεί από το 2020, κατά την περίοδο των αυστηρών μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορονοϊού και με στόχο να μπορέσουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να μεγαλώσουν τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, χωρίς να μειώσουν τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.

Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα καταθέτουμε το αίτημά μας για την παράταση της ατελούς χρήσης των κοινόχρηστων χώρων (Ν. 4611/2019) μέχρι και το τέλους του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για την επέκταση της παραχώρησης από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ολόκληρο το έτος 2023.

Ο λόγος που οδηγεί ολόκληρο τον κλάδο, πανελλαδικά, στην κατάθεση αυτού του αιτήματος είναι η οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια οι επιχειρήσεις μας, η οποία έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη, λόγω της δυσβάστακτης επιβάρυνσης από το αυξημένο ενεργειακό κόστος και τις πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των πρώτων υλών.

Αιτούμαστε ως εκ τούτου τη από πλευράς σας άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ατελώς παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων από τους Δήμους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλο το έτος 2023».

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

      Χαράλαμπος Τσιλιακούδης                     Κωνσταντίνος Πασχαλίδης

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img