spot_imgspot_img

Θενια Χαραλαμπιδου: Υπαρχουν δημοτικα τελη που εισπραττονται απο τους παροχους ηλεκτρικης ενεργειας και δεν αποδιδονται στο Δημο Σερρων;

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Ερώτηση για την απόδοση των δημοτικών τελών που εισπράττουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Θένια Χαραλαμπίδου. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη προς τη δημοτική αρχή διερωτάται αν γνωρίζει ότι υπάρχουν δημοτικά τέλη που δεν αποδίδονται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κ. Θένια Χαραλαμπίδου ρωτάει τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για να ελέγξει τη διαδικασία αυτή.

Θετική ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Έργων κ. Νυχτοπάτη στο ερώτημα για το αν έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό του Δήμου τα χρήματα για τη μελέτη επικαιροποίησης του κλειστού κολυμβητηρίου Σερρών στην Ομόνοια (ύψους 870.000 ευρώ).

Λευκό ψήφισε η κ. Θένια Χαραλαμπίδου στο θέμα για τη διαδικασία πρόσκλησης που θα ακολουθήσει ο Δήμος Σερρών προκειμένου να δεχτεί προσφορές από διάφορες τράπεζες για τις καταθέσεις των διαθέσιμων ποσών (περίπου 17 εκ. €).

Δικαιολογώντας την ψήφο της αναφέρει ότι σε ερώτηση που έκανε για την αλλαγή του τρόπου πρόσκλησης και των όρων που προτείνει η Δημοτική Αρχή δεν υπήρξε επαρκής τεκμηρίωση, κατά την άποψή της, από την απάντηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μισιρλής.

Στο θέμα για τη συμμετοχή ή όχι του Δήμου Σερρών στο εταιρικό σχήμα που προτείνει η ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ για τη διαδικασία πρόσκλησης στο σχεδιασμό του προγράμματος LEADER 2023-2027 ψήφισε θετικά ως προς τη συμμετοχή του Δήμου Σερρών, αλλά διαφώνησε ως προς τη σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης Δράσης για τους εξής λόγους:

• Δεν αντιπροσωπεύεται επαρκώς ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας (συμμετέχει μόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροδολίβους).

• Δεν υπάρχει κανένας φορέας από τις περιοχές των Δήμων Σιντικής, Ν.Ζίχνης και Βισαλτίας που αποτελούν μεγάλο μέρος του Νομού.

• Δεν υπάρχει συσχέτιση του αντικειμένου του προγράμματος με αθλητικά σωματεία ούτε υποχρεωτικότητα συμμετοχής τους στην Επιτροπή του πρόγραμματος, οπότε δεν τεκμηριώνεται η επιλογή του ΜΓΣ Πανσερραϊκού σε αυτήν.

• Δεν θεωρεί ότι η επιλογή του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά αποτελεί την ορθότερη αντιπροσώπευση των Περιβαλλοντικών φορέων. Αντιπρότεινε το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (που μπορεί μεν να διοικείται από κεντρική διοίκηση, ο φορέας όμως διατηρεί τον τοπικό του χαρακτήρα και τη λειτουργία του), τον ΣΥΠΡΟΣΠΕΡ (Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σερρών) και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αχλαδοχωρίου), που πληρούν επίσης τις προδιαγραφές.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img