spot_imgspot_img

Γιώργος Τσιμερίκας-Υποψήφιος Δήμαρχος: Οι 9 στόχοι για τον Δήμο Σερρών

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας – Ποιοι παραβρέθηκαν στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σερρών, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 9-1-2023 ο κ. Γιώργος Τσιμερίκας, απόστρατος Ταξίαρχος του Ελληνικού Στρατού.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συνδυασμού (Στρυμώνος 1 στο κέντρο της πόλης των Σερρών) «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Σερρών».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στα ΜΜΕ ξεκίνησε με την επισήμανση: σας καλωσορίζω στην πρώτη μας συνάντηση, από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Ο συνδυασμός και η υποψηφιότητα

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο ξεκίνημα της κίνησης και πως προέκυψε ο συνδυασμός και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητα λέγοντας χαρακτηριστικά:

Έχοντας ξεκινήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς, αλλά και απλούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον του Δήμου ήρθε η ώρα της εκκίνησης, της συμμετοχής και της προσφοράς.

Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση και την προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης του Δήμου μας. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για την εγκατάλειψη και την ερήμωση των χωριών μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να συμπορευθούμε, για μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική. Σήμερα είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα. Ήρθε η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση μιας μεγάλης ομάδας συνδημοτών μας, η οποία αποτελείται από νέους κυρίως, αλλά και έμπειρους και σοβαρούς ανθρώπους ευρείας αποδοχής, να τεθώ επικεφαλής μιας νέας Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής προσπάθειας, η οποία ονομάστηκε “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”. Η παράταξή μας είναι μια κίνηση που πλαισιώνεται με ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες. Ενισχύεται από δραστήρια και πετυχημένα αυτοδιοικητικά στελέχη, που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συμμετείχαν ενεργά σε διαφορετικούς συνδυασμούς.

Μαζί μας έρχονται με διάθεση προσφοράς νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να εφαρμόσουν στο Δήμο μας πολιτικές ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Με φρέσκιες ιδέες και χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, θα αποτελέσουν τον οδηγό των εξελίξεων. Όλους εμάς πλέον μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα, η αγωνία και κυρίως η αγάπη για τον τόπο μας.

Η αυτοτέλεια, Λειτουργία και στόχοι

Υποσχέθηκε την αυτοτέλεια του συνδυασμού και τον τρόπο λειτουργίας του και τους στόχους έχοντας ως προτεραιότητα τον «άνθρωπο την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη», ενώ θα δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα Δημοτικά διαμερίσματα, παράλληλα με την αναμόρφωση της πόλης. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο συνδυασμός “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” θα λειτουργήσει μέσα σε καθαρά αυτοδιοικητικά πλαίσια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς υπεροψία, χωρίς αλαζονεία.

Στόχος μας στην πορεία προς τις εκλογές είναι να συνδιαμορφώσουμε και να παρουσιάσουμε ανά θεματικές ενότητες την αυτοδιοικητική μας πρόταση για τον Δήμο, η οποία θα είναι ρεαλιστική, τεκμηριωμένη και χρονικά προσδιορισμένη. Πρώτη μας προτεραιότητα σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτελεί ο άνθρωπος, η κοινωνική συνοχή, και η αλληλεγγύη προς όλους όσους χρειάζονται την στήριξή μας. Η προσπάθειά μας για ανάδειξη των ηθικών αξιών της ειλικρίνειας, της ανιδιοτέλειας και του αλληλοσεβασμού θα είναι επίμονη και συνεχής.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη γιατί η κοινωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά ουσιαστική στήριξη. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα προχωρήσουμε σε ανέξοδη πλειοδοσία παροχών και προεκλογικών υποσχέσεων που υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.

Θα αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την πόλη αλλά και τα χωριά μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες με επιπρόσθετα δημοτικά τέλη.

Θα επαναφέρουμε στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια την χαμένη τους αξιοπρέπεια, με την συμμετοχή τους στον σχεδιασμό και την χάραξη πολιτικής για τα χωριά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε όλο το Δήμο και να δώσουμε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα δημοτικά διαμερίσματα, δίνοντας παράλληλα τη μεγάλη μάχη για την αναμόρφωση της πόλης των Σερρών.

Θα διοικήσουμε το Δήμο με εντιμότητα, ειλικρίνεια, σοβαρότητα, διαφάνεια, λογοδοσία και αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες.

Οι 9 βασικοί στόχοι

Είμαστε αποφασισμένοι :

  1. να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο,
  2. να διαμορφώσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης,
  3. να αναδείξουμε την επόμενη γενιά που θα συνεχίσει το έργο μας πιο δυνατά και πιο δημιουργικά
  4. να σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ του Δήμου,
  5. να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους πόρους αποκλειστικά σε επιχειρήσεις και λοιπές δραστηριότητες, εντός των ορίων του Δήμου όπου αυτό είναι δυνατόν,
  6. να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου,
  7. να συνεργασθούμε με τα Πανεπιστήμια και τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς, με στόχο την σύνδεση τους με την αγορά εργασίας,
  8. να συνεργασθούμε με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια με επίκεντρο τον Δήμο Σερρών,
  9. να ενισχύσουμε την ουσιαστική εξωστρέφεια του Δήμου αξιοποιώντας όλα τα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά κύτταρα του τόπου στη βάση ενός κεντρικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Βασικό μέλημα και προτεραιότητα για την υλοποίηση των στόχων μας είναι η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα.

Πρωην Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής

Αναφερόμενος στην σταδιοδρομία του είπε:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες. Υπηρέτησα στις Ένοπλες Δυνάμεις από όπου αποστρατεύτηκα με το βαθμό του Ταξιάρχου. Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση τέσσερα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσα Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ για δύο χρόνια επί δημαρχίας Γιάννη Βλάχου. Ήμουν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία.

Χωρίς διαχωριστικές γραμμές

Σε ότι με αφορά προσωπικά ως επικεφαλή αυτής της προσπάθειας, μιλώντας από καρδιάς, δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα υπηρετήσουμε τον Δήμο με σύνεση και ψυχραιμία και τη βεβαιότητα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθές. Πάνω από όλα το κοινό συμφέρον του τόπου, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες ή άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Κάλεσμα συμπόρευσης

Ανακοινώνω λοιπόν σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σερρών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και σας καλώ όλους, κυρίως όμως τους νέους, να συμπορευθείτε μαζί μας να γυρίσουμε σελίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σίγουρα το εγχείρημα αυτό δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Οι συνθήκες απαιτούν να έρθουμε σε ρήξη με πρόσωπα και πρακτικές, που καθηλώνουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Οι νέοι μας πρέπει να πιστέψουν ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν με την ενεργό συμμετοχή τους. Αντίπαλός μας δεν θα είναι το χθές, αλλά ο κίνδυνος να χαθούν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.

“ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ – ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ”

Η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση “ΣΕΡΡΕΣ – ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” είναι πλέον υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Έμβλημά μας έχουμε το περιστέρι της ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ανεξάρτητη κίνηση πολιτών. Είναι καιρός στο Δήμο Σερρών να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

Κλείνουμε τη σημερινή ανακοίνωση με ένα μήνυμα :

“ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ – ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ”

Είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Εύχομαι σε όλους υγεία και μια ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά. Χρόνια Πολλά.

Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Μετά την παρουσίαση της υποψηφιότητας ο κ. Τσιμερίκας απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την 10ετη απουσία του από την προηγούμενη εκλογή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε πως ποτέ δεν ήταν απών από τα πολιτικά πράγματα, μια και ζει στον Δήμο και γνωρίζει τα προβλήματά του.

Ειπε πως στόχος του δεν είναι η αντιπαράθεση με τη νυν Δημοτική αρχή, αλλά πως η παράταξη έχει δικό της πρόγραμμα και όραμα για τον Δήμο, το οποίο θα παρουσιάσει στους Δημότες.

Σε ερώτησή μας αν σκοπεύει στο χρονικό διάστημα των 8 μηνών που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές να ασκεί κριτική στο έργο της Δημοτικής αρχής, απάντησε πως φυσικά θα παρεμβαίνει, με ανακοινώσεις ή συνεντεύξεις, ενώ εκδήλωσε και την πρόθεσή του να παραβρίσκεται σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Δημότης.

Οι υποψήφιοι και οι υποστηρικτές

Οσο αναφορά τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους είπε πως θα αρχίσει η παρουσίασή τους το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Να σημειώσουμε πως στα γραφεία του συνδυασμού υπήρχαν πρόσωπα (πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν σε προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές με τους συνδυασμούς του κ. Χρυσάφη, Αγγελίδη, Φωτιάδη) που θα συμμετάσχουν στον εκλογικό αγώνα είτε ως υποψήφιοι, είτε θα συνεισφέρουν με την αυτοδιοικητική τους εμπειρία.

Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ.Τσιμερίκα, διακρίναμε τον νυν Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Καδή (που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του Δημάρχου Αλ.Χρυσάφη)  τον πρώην Δήμαρχο Ν.Σκοπού κ. Β.Κετσετζή, τον πρώην Αντιδήμαρχο  κ. Δ. Σωτηριάδη, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ.Ευθ.Ραμπότα, τον κ. Ιωαν.Γκουτζουρέλα (πρώην Διοικητή του 10 Συντάγματος Πεζικού Σερρών) τους κ.κ. Νικόλαο Κουφοτόλη (πρώην Διευθυντής στο ΥΜΑΘ) Παύλο Πουλιάκα (Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ν.Σερρών στην ΠΚΜ), Ανέστη Παπαδόπουλο (Τοπικό Συμβουλο) Βασίλη Καλαμπαλίκα (Αντιπρόεδρο Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ)

anexartitos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img