spot_imgspot_img

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οριστικό οι Σέρρες χάνουν μία έδρα! (Από 6, 5 οι βουλευτές)

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Μετά την ανακοίνωση του επίσημου πληθυσμού της Ελλάδας από την απογραφή, καταγράφονται πλέον και οι τελικές αυξομειώσεις στις έδρες, με τις Σέρρες να χάνουν μία έδρα και πλέον από τις επόμενες εκλογές (αν αυτές γίνουν μετά τον Μάρτιο) θα εκλέγει πέντε βουλευτές.

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ. Αυτός ο πληθυσμός διαιρείται με το 285 και βγαίνει το μέτρο των εδρών. (34.094)

Ο επίσημος (νόμιμος) πληθυσμός της Π.Ε. Σερρών είναι πλέον για το 2021, 182.226 κάτοικοι από 214.381 που ήταν το 2011. Διαιρώντας με το 34.094 εξάγεται ο αριθμός των εδρών 5,34, και στο ακέραιο 5.

Για να εφαρμοστούν τα αποτελέσματα θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Αν οι εκλογές προκηρυχθούν πριν από αυτή την ημερομηνία τότε οι εδρες θα παραμείνουν όπως έχει. (δηλαδή ο ν.Σερρών 6)

Αναλυτικά ο πινακας των εδρών σε όλη την χώρα με τις αυξομειώσεις

Επιγραμματικά

Από μία έδρα κερδίζουν η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αχαΐα και οι περιφέρειες της παλιάς Β´ Αθήνας: ο δυτικός και ο βόρειος τομέας.

Από δύο έδρες κερδίζουν ο νότιος τομέας της Αθήνας και η Ανατολική Αττική.

Από μια έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, η Άρτα, η Θεσπρωτία, η Καστοριά, η Μαγνησία, η Κοζάνη, οι Σέρρες και η Φθιώτιδα.

anexartitos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img