spot_imgspot_img

Σέρρες: Δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο και o χρονίως πάσχων ασθενής μεταφέρεται με φορτηγάκι

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη περίπτωση με ασθενή να μεταφέρεται με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και συγκεκριμένα με φορτηγάκι έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών κ. Κατερίνα Ποιμενίδου μιλώντας στο Επιλογές τόνισε ότι οι συγγενείς του ασθενούς, βρίσκονται σε απόγνωση με την περιπέτεια του δικού τους ανθρώπου.

Με αφορμή εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα με ασθενή να μεταφέρετε με ιδιωτικό φορτηγάκι αντί ασθενοφόρου και μάλιστα σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο Νοσοκομείο Σερρών λόγω χρόνιας πάθησης, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Κατερίνα Ποιμενίδου μιλώντας στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και την Ελένη Μωραΐτη καταγγέλλει την υπάρχουσα κατάσταση καθώς όπως λέει δεν είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νομού μας.
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών προτείνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου και των Διοικητών των νοσοκομείων για τα περιστατικά που χρήζουν επανέλεγχο και μεταφορά ασθενών θα πρέπει οι οικείοι τους να επικοινωνούν με το εκάστοτε νοσοκομείο .
Η κ. Ποιμενίδου που ήρθε σε επαφή με τους συγγενείς του ασθενούς αναφέρει ότι βρίσκονται σε απόγνωση και κοινοποιούν την ταλαιπωρία και περιπέτεια του δικού τους ανθρώπου καθώς αναγκάζονται να τον πηγαινοφέρνουν με δική τους ευθύνη.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:
«Ασθενείς κατάκοιτοι που χρήζουν μεταφοράς αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα με αυτοσχέδια φορεία και μετατροπές αυτοκινήτων. Ως αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να υπόκεινται σε ταλαιπωρία με συνακόλουθους τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες λύσεις ανάγκης. Το πετσοκομμένο εισόδημα και το πενιχρό επίδομα δεν επιτρέπουν την κάλυψη του υψηλού κόστους του ιδιωτικού τομέα. Στα απομακρυσμένα χωριά της Περιφέρειας η οικονομική επιβάρυνση για τη μετακίνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η δυσμενής αυτή κατάσταση δεν συνάδει με την εποχή όπου η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας καλπάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρόσφατα διαφημιζόμενη ενίσχυση του στόλου με μόλις ένα ασθενοφόρο συνεχίζει να μην εξασφαλίζει επάρκεια για το σύνολο των αναγκών ολόκληρου του νομού δεδομένου του πληθυσμού και της πανδημίας. Θα έπρεπε να νιώθουν ντροπή όλοι όσοι επικαλούνται την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου που βιώνει στο πετσί του την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από όλες τις κυβερνήσεις και αντίστοιχα την εμπορευματοποίηση προς όφελος των επιχειρηματιών.

Ειδικά στην ΠΕ Σερρών η οποία αποτελείται από πληθώρα χωριών που απέχουν σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Γενικό Νοσοκομείο καθίσταται επιτακτικό να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σερραϊκός λαός οφείλει να δείξει επαγρύπνηση, να μην εφησυχάζεται με φρούδες υποσχέσεις και να είναι σε εγρήγορση απορρίπτοντας την πολιτική της ‘ατομικής ευθύνης’.

Απαιτούμε:
● να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την υγεία
● να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας
Διεκδικούμε δημόσια , δωρεάν υγεία για όλους.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση»

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img