spot_imgspot_img

Οι «Μικρές Ρωγμές» της Πολύνας Γ. Μπανά παρουσιάστηκαν στο Ζιντζιρλί Τζαμί

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Μέσα στον φιλόξενο ατμοσφαιρικό χώρο του Ζιντζιρλί Τζαμί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Μικρές Ρωγμές» της Πολύνας Γ. Μπανά, το βράδυ της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Σερρών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών και οι Εκδόσεις Νικάς.

Προλόγισαν ο Εικαστικός Βασίλης Βαφειάδης, ο οποίος επιμελήθηκε και το εξώφυλλο της συλλογής διηγημάτων και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου.

Για το βιβλίο και την συγγραφέα μίλησαν οι κ.κ. Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη, ψυχολόγος, ποιήτρια, μεταφράστρια, η Σύλια Ζέττα, φιλόλογος, διευθύντρια 1ου Γυμνασίου Σερρών καθώς και η ίδια η συγγραφέας κυρία Πολυάνα Μπανά.

Οι «Μικρές Ρωγμές»

Γυναικεία συνθήκη και συνθηκολόγηση, με ηθικές που δικαιολογούν «ολίγον από ξύλο».

Μπορεί μια παντρεμένη γυναίκα να δηλώσει απούσα από την αναπαραγωγική αποστολή του γάμου;
Sweet sixteen κορίτσια, μπάρμαν των κεντρικών μπαρ, αλκοόλ (πολύ αλκοόλ), χάπια και… αθωότητα.
Πώς καταλήγει ένας τμηματάρχης β’ που βαθιά μέσα του νιώθει ποιητής;

Ποιες είναι, τελικά, οι ΜΙΚΡΕΣ ΡΩΓΜΕΣ των ανθρώπων;
Όλος ο μικρόκοσμος της ελληνικής περιφέρειας και, κατ’ ακολουθίαν, η ίδια η ανθρώπινη φύση, μπροστά σ’ ένα μεγεθυντικό φακό. Αντιλήψεις και νοοτροπίες, μοναξιά και σχέσεις εξουσίας, αδυναμίες και πάθη, μέσα από μικρές ανθρωποκεντρικές ιστορίες, με πολλαπλά νοήματα που σε κάνουν να σκεφτείς, να προβληματιστείς ή και να αναθεωρήσεις.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νίκας η συλλογή διηγημάτων της Πολύνας Γ Μπανά με τίτλο: «Μικρές Ρωγμές». Την εισαγωγή της συλλογής υπογράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας ενώ το έργο του εξωφύλλου ανήκει στον Βασίλη Βαφειάδη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Πολύνα Γ. Μπανά γεννήθηκε το 1968, στη ∆ράµα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Νοµικής καθώς και του Τµήµατος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Έχει µελετήσει, επίσης, τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diplôme d’ Études Françaises-2ème degré, Οption: Littérature) και την ιταλική γλώσσα (Diploma di Lingua Italiana).

Είναι δικηγόρος και, συγχρόνως, νοµική σύµβουλος του ∆ήµου ∆ράµας. ∆ραστηριοποιείται συστηµατικά, εδώ και δεκαετίες, στην παρουσίαση βιβλίων λογοτεχνίας και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων.

Από το 2021, είναι υπεύθυνη για τις παράλληλες λογοτεχνικές εκδηλώσεις Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύµατα του ∆ιεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ∆ράµας. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων” (α΄ έκδοση: Ιούνιος 2017, β΄ έκδοση: Νοέµβριος 2017).
Έχει συµµετάσχει στο συλλογικό έργο Τα Ποιήµατα του 2017 (2018), στην ανθολογία µικροδιηγήµατος Με µια σχεδία (2020), στον συλλογικό τόµο διηγηµάτων 1821. Μέσα από τη µατιά σύγχρονων συγγραφέων (2020), στο ανθολόγιο ποίησης Εφ ’ ενός γίγνεσθαι;
2 ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ 2021. (2021) και στον συλλογικό τόµο διηγηµάτων Γενέθλια Πόλη (2022). Ποιήµατα, διηγήµατα και λογοτεχνικές µεταφράσεις της έχουν δηµοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά, λογοτεχνικά περιοδικά καθώς και σε ιστολόγια.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img