Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Επίσημα πιστοποιημένη ως η μικρότερη πρωταθλήτρια του drift είναι η Ρουμάνα Alice Ene, η οποία συμμετείχε στον τελικό του Drift Kings International το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες.

Στη φωτογραφία του serraikanea.gr, φαίνεται με τον δήμαρχο Σερρών και πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης τους διοργανωτές και αθλητές με τ’ αυτοκίνητά τους στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Η Alice Ene και ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης

Σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες, η έφηβη Alice Ene όχι μόνον μπορεί να οδηγεί σαν επαγγελματίας, παρά να είναι και ειδική στο drifting.

Σε ηλικία 14 ετών 79 ημερών, η Alice έγινε η νεότερη οδηγός που παίρνει τη νίκη σε έναν αγώνα Drift King International Series.

Η Alice γεννήθηκε σε μια οικογένεια που αγαπά τα μηχανοκίνητα αθλήματα – ο μπαμπάς της, ο Sorin Ene, είναι επίσης γνωστός οδηγός drift.

Ο Sorin άρχισε να διδάσκει στην Alice πώς να οδηγεί όταν ήταν οκτώ ετών. Η Alice αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην αρχή, όπως το να μην μπορεί να φτάσει στα πετάλια!

«Χρειαζόμουν να χρησιμοποιήσω ΠΟΛΛΑ μαξιλάρια, τα οποία τοποθετήσαμε στο κάθισμά μου».

Δυσκολεύτηκε επίσης στη χρησιμοποίηση του χειρόφρενου, κι έτσι ο Sorin της έφτιαξε ένα ειδικό, που ήταν πολύ πιο εύκολο στη χρήση.

Σε ηλικία 13 ετών, η Alice πήρε την επαγγελματική της άδεια οδήγησης drift και έγινε μία από τις νεότερες οδηγούς drift στην Ιστορία.

Παρακολουθώντας όλους τους αγώνες του μπαμπά της όσο μεγάλωνε, η έφηβη μπορούσε πια να αγωνιστεί μαζί του.

«Ήμουν παρούσα σε κάθε εκδήλωση drift που συμμετείχε (ακόμα είμαι, αλλά η διαφορά είναι ότι τώρα συμμετέχω κι εγώ)», είπε.

Μερικοί από τους φίλους, τους συμμαθητές και τα μέλη της οικογένειας της Alice, στην αρχή δεν υποστήριξαν τα μεγάλα όνειρά της.

«Έλεγαν: »Είσαι κορίτσι, παιδί, δεν έχεις καμία σχέση με τα αυτοκίνητα. Πήγαινε να τραγουδήσεις ή να χορέψεις»».

Ωστόσο, η Alice δεν άφησε αυτό να την επηρεάσει, διότι ήξερε ότι έκαναν λάθος.

«Οι γονείς μου και η μικρή μου αδελφή είναι πάντα δίπλα μου και η στήριξή τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα», είπε.

Η Alice απολαμβάνει τα πάντα γύρω από το drifting. Μολονότι περιλαμβάνει ολίσθηση στις στροφές με υψηλή ταχύτητα, μπορεί παράλληλα να την ηρεμεί.

«Όταν κάνω drifting βρίσκομαι στον δικό μου κόσμο, υπάρχω μόνον εγώ και το αυτοκίνητό μου», εξηγεί η Alice.

Η Alice έχει λάβει μέρος σε διάφορες διοργανώσεις και οι οδηγοί που έχει αντιμετωπίσει περιλαμβάνουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Το Drift King International Series είναι η διοργάνωση όπου μερικοί από τους καλύτερους οδηγούς drift στον κόσμο πηγαίνουν για να διαγωνιστούν.

Η Alice πέτυχε το ρεκόρ της στην πρώτη πίστα της σειράς Drift Queen στις 30 Μαΐου 2021 στην Ελλάδα.

Το drifting της Alice κρίθηκε με βάση:

  • τη γραμμή ή η διαδρομή του αυτοκινήτου της στο σιρκουί,
  • την ταχύτητά της,
  • τη γωνία στροφής,
  • το πόσο… κουλ φαινόταν.

Μετά από τη νίκη της πρώτο στάδιο, η Alice συνέχισε να ανεβαίνει στο βάθρο στις επόμενες τέσσερις πίστες. Κέρδισε αρκετούς πόντους για να κερδίσει ολόκληρη τη σειρά, και έγινε επίσημα η Drift Queen.

Έκτοτε, η Alice έχει επίσης αγωνιστεί στην ευρωπαϊκή σειρά Pro2, όπου τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο γενικό πρωτάθλημα – όλα πριν τα 15α γενέθλιά της!

Πρόσφατα, τον Αύγουστο του 2022, η Alice οδήγησε για πρώτη φορά στη διάσημη πίστα Nürburgring στη Γερμανία, μια πίστα αγώνων που είναι γνωστή για τις κλειστές στροφές και τις γρήγορες ταχύτητες – ιδανική για drifting.

Αγωνίστηκε στο Nürburgring Drift Cup, «στην κατηγορία PRO (η κορυφαία κατηγορία)».

Ο μπαμπάς της την προειδοποίησε πόσο σκληρός θα ήταν ο ανταγωνισμός, αλλά η Alice ήταν αποφασισμένη να επιδείξει τις ικανότητές της.

Με ταχύτητες 160 χλμ./ώρα, η Alice κατάφερε να προκριθεί στην 22η θέση σε σύνολο 53 οδηγών.

Στη συνέχεια, η Alice αποκλείστηκε στην επόμενη πίστα, αλλά έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση στον πρώτο της αγώνα στην πίστα!

«Έδινα μάχη με κάποιον από τη Γερμανία, που οδηγούσε στο Nürburgring για 103η φορά».

Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η συμβουλή της Alice είναι να «απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία προπονητή».

«Μπορείς να ανακαλύψεις και να μάθεις πολλά μόνος σου, αλλά, όταν θέλεις να αποδώσεις, χρειάζεσαι πολλά περισσότερα. Ένας επαγγελματίας εκπαιδευτής σε βοηθά να εξελιχθείς».

«Ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι πως ό,τι έκανα το έκανα σε ασφαλή μέρη -σε πίστα- ΟΧΙ σε δρόμους ή δημόσιους δρόμους».

Η Alice μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα στο μέλλον, αλλά, προς το παρόν, η εστίασή της είναι να γίνει η καλύτερη οδηγός drift στον κόσμο.

larissanet.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img