spot_imgspot_img

Σέρρες: Σημερα η Γιορτη Μπακάλικης Πιπεριάς στον Αγιο Ιωαννη

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Τηγανητά με λάδι, ξύδι και αλάτι, ψητά στα κάρβουνα σε καλαμάκι ή ακόμα και ωμά στη σαλάτα είναι ένας μεζές που τιμούν οι Σερραίοι και που αξίζει κανείς να δοκιμάσει!

Όσοι δεν έχετε απολαύσει τις περίφημες μπακάλικες πιπεριές σας δίνετε σήμερα η δυνατότητα για μια γευστική γνωριμία μαζί τους. Η 7η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Υπολογίζεται ότι θα ψήνονται και θα τηγανίζονται περισσότερα από 200 κιλά μπακάλικες πιπεριές, όπως αναφέρει ο πρωτοπόρος παραγωγός και πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη «Αλησμόνητες Πατρίδες» κ. Πέτρος Άτσαλος.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα ‘Εμπειροτέχνες’ ενώ θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα Θρακική Εστία Ν. Σερρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Οινούσας, Σύλλογος Ποντίων «Οι Ακρίτες».

Η γιορτή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) και το Δήμο Σερρών.

Οι μπακάλικες πιπεριές είναι μια τοπική ποικιλία με μακρά ιστορία, αφού έφτασαν στην περιοχή με τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 8μ.μ.

eproodos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img