spot_imgspot_img

ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ: «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ …ΑΚΟΥΣΕ, ΔΕΣ, ΜΑΘΕ, ΓΕΛΑ!» 

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επιστρέφει! Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα σας  φέρουν κοντά σε αγαπημένα σας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά σας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. 

Βασικό βιβλίο αφόρμησης, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου                                                                         Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος  για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ένα κείμενο ορόσημο στην ελληνική λογοτεχνία και παιδαγωγική, πάντα επίκαιρο και «ζωντανό». Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της, βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη φύση, το νερό, τον ουρανό και τον άνθρωπο. Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί και μια νέα διαδρομή για τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Έτσι διαμορφώνονται λογοτεχνικές διαδρομές, ποιητικές διαδρομές, μουσικές διαδρομές, τοπικές διαδρομές, κ.ά.  Για περισσότερες πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23210-98557.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img