spot_imgspot_img

Ένα χρόνο αναβολή η δίκη του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών (νυν ΔΙΠΑΕ) που εισέπραττε χρηματικά ποσά για να περνάει τους σπουδαστές

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης ήταν να εκδικαστεί σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 η υπόθεση του Καθηγητή «Φακελάκη», όπως είχε γίνει γνωστή πριν 4 χρόνια, με την δράση του στο τότε ΤΕΙ Σερρών (εν τω μεταξύ μετονομάστηκε σε ΔΙΠΑΕ)

Οι κατηγορίες

Ο «Καθηγητής Φακελάκης» θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Καθηγητή στο ίδιο τμήμα του ΤΕΙ Σερρών, κατηγορούμενοι για εκβιασμό σε φοιτητές και φοιτήτριες, από τους οποίους σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπρατταν ποσά για να τους περνούν τα μαθήματα που δίδασκαν στο ΤΕΙ Σερρών. Η δράση τους δε φημολογείται πως εκτείνονταν σε βάθος μεγαλύτερο της 15ετίας.

Η σύλληψη τους

Η υπόθεση είχε συνταράξει το Πανελλήνιο όταν στις 1 Οκτωβρίου 2018, αποκαλύφθηκε η δράση τους από αστυνομικούς που προσποιήθηκαν τους φοιτητές με τελικό απολογισμό τότε την σύλληψη του Καθηγητή, μαζί με ένα ζευγάρι που διατηρούσε φοιτητικό φροντιστήριο στην πόλη των Σερρών και μέσω του οποίου γινόταν η συνδιαλλαγή. Αργότερα τον Μάιο του 2019 στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και για συνάδελφο του Καθηγητή στο ίδιο τμήμα, ο οποίος και αυτός θα καθόταν σήμερα στο εδώλιο.

Το Δικαστήριο

Η δίκη προσδιορίστηκε απευθείας  για το Εφετείο Θεσσαλονίκης, λόγω της υψηλόβαθμης θέσης που κατείχαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Αμφότεροι έχουν απολυθεί με αποφάσεις των Υπουργών Παιδείας από την θέση τους, ενώ ο «Καθηγητής Φακελάκης» που είχε αρχικά προφυλακιστεί στις φυλακές Νιγρίτας, τελικά αποφυλακίστηκε στις 1 Αυγούστου 2019 με περιοριστικούς όρους.

Στην δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 80 μάρτυρες (Καθηγητές, πρώην συνάδελφοι των κατηγορουμένων, τα φερόμενα ως θύματα της υπόθεσης, αστυνομικοί, κ.α.). Σήμερα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκαν περισσότεροι από 30 από αυτούς.

Τελικά η Δίκη, λόγω της αποχής των Δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 22-5-2023 (σε ένα χρόνο!!!)

  • Η φωτογραφία είναι από τη προσαγωγή του κατηγορουμένου στον Ανακριτή Σερρών στις 1-10-2018

    Πηγή Άρθρου και Φωτογραφίας: anexartitos.gr
- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img