spot_imgspot_img

Το χρυσό μετάλλιο αξίας του δήμου Σερρών στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννη-Κωνσταντίνο Χαλκιά απένειμε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών παρουσία πλήθος κόσμου.

Το χρυσό μετάλλιο αξίας του δήμου Σερρών στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννη-Κωνσταντίνο Χαλκιά απένειμε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «σε αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Σερρών.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών παρουσία των αρχών του τόπου, βουλευτών, δημοτικών συμβούλων, της οικογένειας του κ. Χαλκιά και πλήθους κόσμου.

«Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε σήμερα στον δήμο Σερρών τον μοναδικό μέχρι σήμερα πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, τον Σερραίο Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά. Έναν συμπατριώτη και φίλο, που μας κάνει υπερήφανους για τη διαδρομή του, το ήθος και την προσωπικότητά του και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την έναρξη της τελετής.

Ο κ. Χρυσάφης αναφέρθηκε στη διαδρομή του κ. Χαλκιά από τα μαθητικά του χρόνια στις Σέρρες και την υποτροφία που έλαβε στην τρίτη τάξη του Δημοτικού από το «Κολλέγιο Αθηνών» μέχρι τις σπουδές του στην Ελλάδα και τη Γαλλία και τη σταδιοδρομία του για 38 χρόνια στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην προσφορά και το έργο που επιτέλεσε ο κ.Χαλκιάς κατά την τριετή θητεία του ως Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το 2018 έως το 2021 συμβάλλοντας καθοριστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών του κορυφαίου αυτού θεσμού», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Σερρών.

«Στο πρόσωπό σου βλέπαμε και βλέπουμε πάντα έναν πολύτιμο σύμβουλο, συμπαραστάτη και σύμμαχο, ο οποίος έχει τη βούληση να συνδράμει με τις γνώσεις και την εμπειρία του τις προσπάθειες μας προς όφελος των συνδημοτών μας. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της προσφοράς σου. Μια προσφορά που αποτελεί πυξίδα για τους συμπολίτες μας, που ενστερνίζονται το ίδιο αξιακό σύστημα με σένα», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών απευθυνόμενος στον κ. Χαλκιά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου ανάγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας στον Ιωάννη – Κωνσταντίνο Χαλκιά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χαλκιάς εμφανώς ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή της απονομής του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας και για την αγάπη που εισέπραξε από τους Σερραίους τονίζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου ότι «ο δήμος Σερρών τα τελευταία χρόνια επιταχύνει τον αναπτυξιακό του βηματισμό δρομολογώντας έργα και παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς»

Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση, «ότι μοιράστηκε με τον κόσμο τις προσωπικές του αναμνήσεις από τις Σέρρες και τα χρόνια των σπουδών του καθώς και τις εμπειρίες του από τη μακρόχρονη θητεία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

«Η κυριότερη εμπειρία που απεκόμισα είναι ότι απαιτείται ένα πιο ισχυρό επιτελικό κράτος, μία απερίσπαστη δημόσια διοίκηση, με αξιολόγηση, κίνητρα και ευρύτατη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων κυρίως προς τους ΟΤΑ, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν πλήρη λειτουργική και οικονομική αυτονομία. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι οι δήμοι ήταν αυτοί που κράτησαν όρθια την κοινωνία ιδιαίτερα στα χρόνια του Μνημονίου και συνέβαλαν στη διατήρηση της συνοχής», επισήμανε ο κ. Χαλκιάς.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας από τον δήμαρχο Σερρών στον κ. Χαλκιά, ο οποίος συνοδευόταν από την εγγονή του.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.Θεολόγος, οι Βουλευτές Σερρών κκ Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αδάμ Σαρρής.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης υποδέχθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο τον κ. Χαλκιά και την οικογένεια του και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πηγή: voria.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img