spot_imgspot_img

Παρουσιάζεται στις Σέρρες το ιστορικό μυθιστόρημα «Ένας Κυπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης»

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Το ιστορικό μυθιστόρημα της Τέρψας Αγαθοκλέους-Παπακώστα «Ένας Κύπριος Αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης» θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση στην πόλη των Σερρών τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. Την εκδήλωση οργανώνουν η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Σερρών «Ανχης Γ. Κατσάνης», ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΚΞΓ PALSO Σερρών και οι εκδόσεις Γερμανός.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Μελαχρινός

Αποσπάσματα, απαγγελίες και αφήγηση ιστορικών γεγονότων Τέρψα Αγαθόκλέους-Παπακώστα, Μαρία Καλημέρη και Αθηνά Πούλου.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Μαρία Καλημέρη

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών (Ν. Νικολάου 20).

Η Τέρψα Αγαθοκλέους-Παπακώστα γεννήθηκε στην Κύπρο το 1944. Είναι εκπαιδευτικός και ζει και εργάζεται στην Άρτα. Σπούδασε στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στον Καναδά. Έλαβε μέρος στον Απελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο. Κ.Α. του 1955-59 εναντίον των Άγγλων κατακτητών σε ηλικία μόλις 13 ετών. Αρθρογραφεί επί μακράν σε διάφορες εφημερίδες με μόνο στόχο την προβολή της Κύπρου και του κοινωνικοπολιτικού της προβλήματος. «Κλεισμένη βαθιά μέσα της η Κύπρος που την ακολουθεί πάντα και παντού ο νους και η καρδιά εκεί βρίσκονται», όπως αναφέρει κάποιος δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα. Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Ήδη στο ενεργητικό της υπάρχει ένα ακόμη, με τίτλο Αδυσώπητο μίσος από τις εκδόσεις Γερμανός.

Αίγες μέρες πριν από την τουρκική εισβολή στην Κερύνεια, ο Ανδρέας και η Ανδρίάνα επισφραγίζουν τον έρωτα τους με τα δεσμά του γάμου. Ο Ανδρέας φεύγει για τον πόλεμο καί η Ανδρίάνα με τους δικούς της βρίσκονται στο θείο της στο Κιτς ο οποίος τους φιλοξενεί. Η Ανδρίάνα αποκρύπτει από τον σύζυγό της ότι είναι έγκυος, για να είναι ανεπηρέαστος στο έργο του. Μόνο η μητέρα της γνώριζε το μυστικό της. Όταν έφθασε ο καιρός, η Ανδρίάνα φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκς τον Άδωνη. Ο πατέρας του Άδωνη εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Μετά από είκοσι καί πλέον έτη, ανακαλύπτουν ότι ο Ανδρέας βρίσκεται στις φυλακές στα Άδανα και ότι έχει χάσει τα λογικά του από τα βάρβαρα βασανιστήρια των Τούρκων. Με τη βοήθεια κάποιων φίλων της Ανδριάνας, μεταφέρεται σε ψυχιατρική κλινική, στην Κωνσταντινούπολη. Μόλις παρουσίασε κάποια βελτίωση, το «σκάει» από την κλινική και φεύγει για τη Σμύρνη, προσπαθώντας να βρει τρόπο να φθάσει στην Κύπρο. Στη Σμύρνη τον ανακαλύπτουν οι δικοί του και μαζί με τον Άδωνη επιστρέφουν ευτυχισμένοι στο Λονδίνο, με την απώτερη σκέψη να βρεθούν κάποτε στην αγαπημένη Αδούλωτη Κερύνεια τους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, η είσοδος στην εκδήλωση είναι δυνατή μόνο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης έγχαρτου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με ισχύ έως τρεις μήνες από τη διάγνωση, σε συνδυασμό με έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας προσέλευσης μέχριτη συμπλήρωση του επιτρεπόμενου ορίου πληρότητας θέσεων.
eproodos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img