spot_imgspot_img

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο -Πήγε να σκοτώσει, υπήρχε προμελέτη, πίστευε ότι θα γλιτώσει

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Την ενοχή τού καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η εισαγγελέας της έδρας, Ευγενία Σταθουλοπούλου.

Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ανθρωποκτονία της Καρολάιν, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι ευρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ανέβηκε να σκοτώσει, πίστευε ότι θα γλίτωνε

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας τόνισε ότι το έγκλημα τελέστηκε για ασήμαντη αφορμή, ενώ χαρακτήρισε «Θεία Δίκη» το ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν, από το οποίο η ιατροδικαστής άντλησε πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση του εγκλήματος: «Ήταν τραγικά επουσιώδεις οι αφορμές. Ανέβηκε να σκοτώσει. Καταλύεται ο βρασμός, υπήρχε προμελέτη. Πίστευε ότι θα γλιτώσει».

Η αγόρευση της εισαγγελέως για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευσή της λέγοντας:«Σκεφτόμουν, προετοιμάζοντας την αγόρευσή μου, ότι αυτή η υπόθεση δεν επεξεργάζεται πολύπλοκα νομικά ζητήματα. Σκεφτόμουν ότι η πρόταση του εισαγγελέως θα μπορούσε να ανοίξει και να κλείσει με την ετυμηγορία, γιατί για μένα όσα έγιναν είναι αυταπόδεικτα».

«Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων αυτής της δίκης με παραπέμπει στο αναίτιο, δηλαδή την αιτία που οδηγήθηκαν τα πράγματα στο έγκλημα», συνέχισε, αναλύοντας νομικά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Όταν έπνιγε την Καρολάιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον όρο γυναικοκτονία, λέγοντας ότι τον αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και συνέχισε μιλώντας για τον μηχανισμό θανάτου: «Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροφόρες οδούς της Καρολάιν, είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου, είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό -όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου», εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός και αναφέρθηκε σε όσα περιέγραψε ο κατηγορούμενος.
Πλάκωσε την Καρολάιν με όλο του σώμα για να μην αντιδράσει -Τον αποκάλυψε το smartwatch

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος», σημείωσε.
«Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία», επεσήμανε η εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι «ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης».

Η κυρία Σταθουλοπούλου ζήτησε να απορριφθεί ο ισχυρισμός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι η δολοφονία τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και ανέδειξε αντιφάσεις στην απολογία του.

«Ο ισχυρισμός εξετάσθηκε εξονυχιστικά. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπεραστική γραμμή. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος και κάθε φορά απαντούσε πως δεν θέλει να πει κακή κουβέντα για το θύμα. Είπε πως η κίνηση της Καρολάιν προς το παιδί τον ώθησε, προσθέτοντας ότι “δεν πήγα από το 0 στο 100”. Είπε πως είδε την κορούλα του να υφίσταται ένα βίαιο περιστατικό. Δεν μας περιέγραψε όμως κάτι τόσο βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου τέθηκε ενώ το θύμα κοιμόταν. Οι κρίσιμες στιγμές περιγράφονται με τέτοιο τρόπο που αν δεν γνωρίζαμε το πλαίσιο θα νομίζαμε ότι το επεισόδιο εξελίσσεται σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία να καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως κάτι φοβερό είχε συμβεί. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Περιέγραψε ένα ανεβοκατέβασμα από τη σκάλα. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πώς πυροδοτήθηκε ο θυμός του;», είπε η εισαγγελέας.
Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να ισχυριστεί ότι η Καρολάιν ήταν επικίνδυνη για το παιδί, σχολίασε η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε «άγαρμπες κινήσεις». «Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης».
Και συνέχισε: «Ακόμα και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε όταν εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Με πλήρη βεβαιότητα ο ισχυρισμός πρέπει να απορριφθεί».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img