spot_imgspot_img

Θεμελιώνεται παρουσία του Κώστα Καραμανλή το νέο κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής θα παραστεί στη θεμελίωση του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών που θα γίνει μετά τον αγιασμό που θα τελεσθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 9π.μ.

Ο προϋπολογισμός του νέου κτιρίου ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή του  εντός του οικοπέδου Νοσοκομείου Σερρών.

Το έργο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των διοικήσεων του νοσοκομείου Σερρών, που, όμως, είχε παραπεμφθεί στις καλένδες! Η κατασκευή του νέου κτιρίου «ξεπάγωσε» από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. Με μεθοδικότητα και γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες «ωρίμανσης» με την καθοριστική συμβολή και του ειδικού συνεργάτη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Χατζόπουλου.

Το έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα των διοικήσεων του νοσοκομείου Σερρών. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο διοικητής νοσηλευτικού ιδρύματος έθεσε το αίτημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος ζήτησε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την «ωρίμανσή» του.

Η σύμβαση για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής Κλινικής υπογράφηκε στα τέλη του Ιανουαρίου και η οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το έργο προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 18 μηνών.

psixiatriki_kliniki_nosokomeio_serron_themelia.jpg

Το νέο κτίριο δυναμικότητας 18 κλινών (8 δίκλινοι και 2 μονόκλινοι θάλαμοι) και ενός δωματίου περιορισμού, θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, (Διοίκηση, μαγειρεία, πλυντήρια κλπ) μέσω διακτιριακού διαδρόμου ενώ θα έχει ανεξάρτητη είσοδο από τη Ν.Α. πλευρά του.

Η χωροθέτηση του νέου κτιρίου έγινε στην Ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου, βάσει επί τόπου έρευνας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΚΤΥΠ Α.Ε., το δε κτιριολογικό πρόγραμμα των λειτουργιών της, έγινε βάσει του εγκεκριμένου κτιριολογικού προγράμματος για την «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Ψ.Τ. Ενηλίκων» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Το νέο κτίριο θα είναι συνεπίπεδο της στάθμης -1 και θα συνδεθεί με το υπάρχον Νοσοκομειακό συγκρότημα και συγκεκριμένα με την μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσω διακτιριακού διαδρόμου. Η επισκεψιμότητα του δώματος του νέου κτιρίου θα γίνεται μέσω της Παθολογικής Μονάδας από το επίπεδο του Ισογείου (στ. +0,00) με την κατάργηση του παραθύρου και ταυτόχρονα την διάνοιξη εξωτερικής μονόφυλλης θύρας.

Το κτίριο οργανώνεται γύρω από ένα αίθριο. Η κεντρική είσοδος του τμήματος τοποθετείται στην Ν.Α. πλευρά, ενώ η αυλή των ασθενών, τοποθετείται στο άκρο της Β.Α. πλευράς του κτιρίου και εκτείνεται μέχρι τον υφιστάμενο εσωτερικό περιμετρικό δρόμο. Η πτέρυγα γίνεται αντιληπτή ως ένας τετράγωνος όγκος και επενδύεται με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με επίχρισμα.

Δημιουργούνται μικρά καθιστικά στο αίθριο του νέου κτιρίου και στις περιοχές της αυλής των ασθενών, καθώς και κοντά στην ανεξάρτητη είσοδο του τμήματος .

Ο Περιβάλλων Χώρος του Ψυχιατρικού Τμήματος, εντάσσεται στη συνολική διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων του Νοσοκομείου. Διαμορφώθηκαν αντίστοιχα οι χώροι εσωτερικής κυκλοφορίας οχημάτων, πεζόδρομοι προσπέλασης, κεκλιμένα επίπεδα για ΑΜΕΑ και χώροι πρασίνου. Θα είναι εξοπλισμένος με καλάθια απορριμμάτων και καθιστικά σε διάφορες θέσεις.

Στον χώρο στάθμευσης προβλέπονται τέσσερεις επιπλέον θέσεις για αυτοκίνητα προσωπικού και επισκεπτών στην Βόρεια πλευρά του κτιρίου διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των πραγματοποιούμενων θέσεων στάθμευσης σε 313.

Η σύνταξη της Στατικής Μελέτης έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (ΕΚΩΣ,ΕΑΚ, ΚΤΣ, ΕΥΡΟΚΩΔΙΚΑΣ 8 κτλ.).

Η επικαιροποίηση των Η/Μ Μελετών σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την εναρμόνισή τους στην Αρχιτεκτονική λύση αφορά στις μελέτες ΚΕΝΑΚ, Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Ομβρίων, Ηλεκτρικών (Ισχυρά – Ασθενή), Ενεργητικής Πυροπροστασίας, Αντικεραυνικής Προστασίας, Κλιματισμού, Ιατρικών .

Επισημαίνεται ότι κατά την εκπόνηση της μελέτης υπήρξε άριστη συνεργασία με την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών ώστε να ληφθούν υπόψη τυχόν βελτιώσεις – τροποποιήσεις των προσχεδίων , ώστε η μελέτη να τύχει της σύμφωνης γνώμης του, καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την αναγκαία επικαιροποίηση του κτιριολογικού προγράμματος.

eproodos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img