spot_imgspot_img

ΒΑΣΑΚΗ: Μια “γλυκια” Σερραϊκη συμμετοχη στην food expo

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Μία «γλυκιά» σχέση που ξεπερνάει τα 50 χρόνια ζωής έχει αναπτύξει η εταιρεία Βασάκη με το Σερραϊκό και όχι μόνο κοινό της. 
Από το 1970 ο Νικόλαος Καζακίδης εργάζεται με πάθος, μεράκι και σύνεση. Έχει γλυκάνει όλους τους Σερραίους με τα γλυκά του. Η συνεχής και αδιάκοπη έρευνα, η ακατάπαυστη δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία και ο εκσυγχρονισμός, χαρακτηρίζουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις του, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που η εταιρεία ΒΑΣΑΚΗ είναι στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των Σερραίων καταναλωτών.
Η νέα γενιά της εταιρείας διεύρυνε ακόμα περισσότερο την ποικιλία των προϊόντων της και δραστηριοποιήθηκε σε νέες αγορές.
Το κεντρικό ζαχαροπλαστείο ΒΑΣΑΚΗ  στις Σέρρες βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Ελευθερίας και αποτελεί ένα από τα στολίδια του κέντρου της πόλης. Εκεί θα βρείτε τον περίφημο ακανέ και το ξακουστό τουλουμπάκι της εταιρείας ΒΑΣΑΚΗ.

Τουλουμπάκι

Ο Νικόλαος Καζακίδης μεγάλωσε μέσα στην παραγωγή γλυκών. Από μικρός έμαθε την τέχνη και τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής. Οι σκληρές αλλά συντονισμένες προσπάθειες στην δεκαετία του ‘70 απέδωσαν. Η εταιρεία ΒΑΣΑΚΗ κατάφερε να αναδεχθεί ως μία από τις πιο ισχυρές και σταθερές επιχειρήσεις στο χώρο της Σερραϊκής ζαχαροπλαστικής. Με ιδιαίτερο σεβασμό στην παράδοση, έδωσε απόλυτη προσοχή και πολύ μεράκι στα προϊόντα του.
Η επιτυχία του ήταν αναμενόμενη. Αυτό που τον έκανε όμως ευρέως γνωστό, ήταν το περίφημο τουλουμπάκι ΒΑΣΑΚΗ. Η μικρή αυτή σιροπιαστή μπουκίτσα, που μοσχοβολάει βούτυρο και έχει ακαταμάχητο χρυσαφένιο χρώμα, αποτελεί το αγαπημένο γλυκό των Σερραίων από το 1970 έως και σήμερα.
Η νέα γενιά της οικογένειας Καζακίδη, έχοντας πλέον εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό, έχει απογειώσει την γεύση του. Πάντα ολόφρεσκο και τραγανό, με το σιρόπι να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο σας, το τουλουμπάκι ΒΑΣΑΚΗ αποτελεί μοναδική γευστική εμπειρία και ξυπνά μνήμες του παρελθόντος. Αναζητήστε το στα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ στην πόλη των Σερρών.


Ακανές

Όταν επί Τουρκοκρατίας, οι τοπικοί άρχοντες ζητούσαν από τους Σερραίους υπηρέτες να τους κάνουν γλυκό, αυτοί παρασκεύαζαν έναν πηχτό χυλό από ζαχαροκάλαμο με ξηρούς καρπούς, φρέσκο αρωματικό βούτυρο και νερό προερχόμενο από το βουνό Λαϊλιά. Λέγεται ότι το νερό του Λαϊλιά, καθότι ήταν δροσερό και ελαφρύτερο ήταν το βασικότερο συστατικό κι αυτό που έδινε όλη τη νοστιμιά στον Ακανέ.
Ο χυλός έβραζε σε μεγάλα καζάνια, πάνω από δυνατή φωτιά, ενώ κάποιος ανακάτωνε συνεχώς το μίγμα με μια μεγάλη κουτάλα. Επιβλέποντας ο άρχοντας τη διαδικασία πρόσταζε συνέχεια τον Σερραίο υπηρέτη λέγοντας του “AKA” (δηλαδή ανακάτωνε) και ο υπηρέτης του απαντούσε “ΝΑΙ”. Έτσι προέκυψε η σημερινή ονομασία του “AKANE”.
Ο Ακανές είναι το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό γλυκό των Σερρών. Ο Ακανές Σερρών “ΒΑΣΑΚΗ” παρασκευάζεται εδώ και πολλά χρόνια με πολύ μεράκι, σύμφωνα πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο. Στην προσπάθεια της εταιρείας να καινοτομήσει και να απογειώσει την γεύση του Ακανέ, πρόσθεσε και το βουβαλίσιο βούτυρο.  Ένα μοναδικό γλυκό με απίστευτη γεύση και μυρωδιά που ξυπνά μνήμες του παρελθόντος.
Σήμερα η εταιρεία προωθεί σε όλη την Ελλάδα τον Ακανέ Σερρών και παράλληλα τον προμηθεύει σε επιλεγμένα καταστήματα του εξωτερικού. Θα τον βρείτε σε πολλά τουριστικά μαγαζιά των νησιών της χώρας όπως και σε μεγάλες αλυσίδες super market.
Πηγή:eproodos.gr

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img