spot_imgspot_img

Σέρρες: Κάλεσμα από φορείς και σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία στην Πλατεία Ελευθερίας

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Δελτίο τύπου

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δυναμώσουμε τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα και αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία, να μπαίνει στη ζυγαριά του «κόστους- οφέλους», με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων :

 • Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες αυξημένης προστασίας. Να ξεροσταλιάζουμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ, που περιορίζονται αντί να αυξάνονται και να αναγκαζόμαστε τελικά να χρυσοπληρώνουμε τα rapid και τα μοριακά τεστ.
 • Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ. Πάνω στα τεράστια κενά και την υποχρηματοδότηση ήρθαν να προστεθούν οι 6.000 και πλέον αναστολές υγειονομικών. Την ίδια στιγμή νοσούντες υγειονομικοί δουλεύουν κανονικά, αφού οι μέρες καραντίνας έχουν μειωθεί στις 5 με βάση τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας!!! 
 • Να ξεχειλώνει η κυβέρνηση ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας με αντιεπιστημονικά κριτήρια ακόμα και την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά ασθενείς με Covid-19 για να μη θιγεί η απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρήσεων!
 • Να αφήνουν ασύδοτη τη μεγαλοεργοδοσία να εφαρμόζει τα δικά της «πρωτόκολλα» χωρίς τήρηση μέτρων και με συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων, ενώ εξουθενώνουν σωματικά και ψυχολογικά εμάς  τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τις αναστολές των ρεπό και των προγραμματισμένων αδειών, την εντατικοποίηση, τα 10ωρα και 12ωρα, που μας  κάνουν ακόμα πιο ευάλωτους στην πανδημία. 
 • Να φορτώνουν το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες μας, στο όνομα της «ατομικής ευθύνης».

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των οικογενειών μας να είναι  έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, – έφτασαν και τα Ραφαλ!! Μειώνουν περαιτέρω, το 2022, την κρατική χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με περικοπές 279 εκατ. ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή τους με το σχέδιο για το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Στα δυο χρόνια της πανδημίας που ο λαός φτωχαίνει και πεθαίνει εκτός ΜΕΘ η κυβέρνηση των «αρίστων», συνεχίζοντας το πλαίσιο των περικοπών, της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης της υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, κυνικά και ανάλγητα μείωσε το κονδύλι για την Υγεία  πάνω από 900 εκατομμύρια!

Στις Σέρρες η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι ανύπαρκτη – το ένα και μοναδικό Κέντρο Υγείας που υπήρχε σε μια πόλη 80.000 κάτοικων έγινε Εμβολιαστικό Κέντρο!  Αποτέλεσμα – ο/η κάτοικος της πόλης να μην έχει γιατρό εκτός αν έχει γερό πορτοφόλι! Το Νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες 160000 κατοίκων του Νομού είναι υπό κατάρρευση, με τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, υγειονομικούς, υλικοτεχνική υποδομή, ΜΕΘ!

Την ίδια ώρα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, και οι διάφοροι ντόπιοι γαλάζιοι παράγοντες (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι), συνεχίζουν την παράδοση της συγκάλυψης του «εγκλήματος» που επιτελείται στις δομές της Δημόσιας Υγείας στο νομό. Όλοι και όλα θυσία για τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν και στα οποία στηρίζονται!

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής επιλογής είναι οι πάνω από 600 νεκροί! ο θάνατος στην πόλη βγαίνει παγανιά καθημερινά! Η ευθύνη τους είναι τεράστια και πρέπει να τους αποδοθεί – είναι λαϊκή  απαίτηση!

Σήμερα, τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, στην θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ.

Όλοι οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες  με τους υγειονομικούς, με τα Εργατικά Σσωματεία και Συνδικάτα να δυναμώσουμε το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων του λαού.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.     
 • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία  των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.     
 • Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.     
 • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες, στις μετανάστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
 • Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».
 • Άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους/εργαζόμενες που νοσούν, σε όσους/όσες βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους/όσες πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους/ες, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.    
 • Απαγόρευση αναστολών εργασιακών συμβάσεων και απολύσεων. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.  
 • Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού των εταιρειών και γενικά στις μεταφορές με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Καλούμε Σωματεία, Φορείς της Π.Ε. Σερρών  την Δευτέρα 31/1/2021 στις 6:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας σε παράσταση διαμαρτυρίας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (Μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών

Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΣ

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img