Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»

Αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», με το άνοιγμα στις 12 το μεσημέρι και ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια της ψηφιακής πλατφόρμας (https://exoikonomo2021.gov.gr ). Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για 50 ημέρες.- Διαφήμιση –

Με το «Εξοικονομώ 2021» προσδοκάται να βελτιωθεί αισθητά η ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% για κάθε κατοικία. Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα πρέπει:

  • Να υφίστανται νόμιμα.
  • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
  • Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ. Στο νέο πρόγραμμα έχει καταργηθεί η χρονική προτεραιότητα για την αξιολόγηση των αιτήσεων, που θα βαθμολογηθούν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σημαντικότερο εξ αυτών είναι η εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας βάσει του προτεινόμενου κόστους παρεμβάσεων σε ποσοστό 50% και ακολουθεί το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα σε ποσοστό 15%. Για νοικοκυριά με ατομικά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ και με οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ η επιδότηση ανέρχεται στο 75% και παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης άτοκου δανείου με εγγύηση του Δημοσίου για το ποσοστό της ίδιας συμμετοχής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο. Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι «τα έργα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο και την εθνική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το νέο πρόγραμμα θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του μεγάλου κύματος ενεργειακής αναβάθμισης που έχουμε προγραμματίσει για τα επόμενα έτη, προκειμένου να πετύχουμε τον εθνικό στόχο για το 2030 που προβλέπει την ενεργειακή ανακαίνιση 600.000 κτηρίων».

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img