spot_imgspot_img

«Διομήδης»: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα και στις Σέρρες!

Γιατί να εμπιστευτείτε το SerresNews

- Advertisement -spot_img

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η νέα κακοκαιρία θα έχει την ονομασία «Διομήδης».

Την εμφάνισή του θα κάνει ο… «Διομήδης» και στις Σέρρες.

Για τις Σέρρες, οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μόνο στις ορεινές περιοχές, ενώ στις πεδινές η βροχή μπορεί να μετατραπεί περιοδικά σε χιονόνερο. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από αύριο, ενώ αναμένεται να σημειωθεί και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ενεργοποιήθηκε το 112 και στάλθηκε χθες προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Βόρειας Εύβοιας, τα νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μίλησε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις “Όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και εφαρμόζονται όλα τα τοπικά σχέδια. Εχουμε πάρει τα διδάγματά μας από την προηγούμενη κακοκαιρία είμαστε έτοιμοι” είπε και ανακοίνωσε πως το μεσημέρι θα γίνει νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. Είπε πως από το απόγευμα τα χιόνια αναμένεται να κατέβουν πιο χαμηλά και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που δέχθηκαν μήνυμα του 112 να είναι προσεκτικοί.

Δείτε τις αλλαγές που προκαλεί η κακοκαιρία «Διομήδης»

<div id="c_a76d1afd8f34adf02e2de3cd126adbf4" class="completo"><h2 style="color: #000000; margin: 0 0 3px; padding: 2px; font: bold 13px/1.2 Arial; text-align: center; width=100%"><a href="https://www.okairos.gr/%CF%83%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%82.html" style="color: #000000; text-decoration: none; font: bold 13px/1.2 Arial;">kairos Serres</a></h2><div id="w_a76d1afd8f34adf02e2de3cd126adbf4" class="completo" style="height:100%"></div></div><script type="text/javascript" src="http://www.okairos.gr/widget/loader/a76d1afd8f34adf02e2de3cd126adbf4"></script>

Πότε και πού θα χιονίσει 

Σήμερα Τρίτη ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Πυκνές θα είναι χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται την Τρίτη (11-01-2022) στα ορεινά – ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές  της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη (12-01-2022)  πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη (12-01-2022). Την Πέμπτη (13-01-2022) και την Παρασκευή (14-01-2022) τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

- Advertisement -spot_imgspot_img
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ
- Advertisement -spot_img